Hoppa till huvudinnehåll

Fartygsstrul ställer till det för sportlovsfirare

Passagerarfartyget M/S Baltic Princess passerar Airisto Segelsällskaps klubbhamn på Backholmen i Åbo, med segelbåtar i hamnen och en luftballong i bakgrunden.
Passagerarfartyget M/S Baltic Princess passerar Airisto Segelsällskaps klubbhamn på Backholmen i Åbo, med segelbåtar i hamnen och en luftballong i bakgrunden. Bild: Linus Hoffman / Yle M/S Baltic Princess,Tallink Silja Oy,segelbåtar,småbåtshamnar,Runsala,segelsällskap,baltic princess

Alla resor med kryssningsfartyget Baltic Princess måste inhiberas för den sista veckan i februari, 24.2–1.3.

Fartyget renoveras som bäst i Polen, och på grund av tekniska tilläggsarbeten drar reparationerna ut på tiden.

Förseningen berör 15 000 passagerare, bland annat att alla sportlovsfirare som under veckoslutet återvänder från Sverige till Åboland, och de österbottningar som är på väg till Sverige.

Rederiet Tallink Silja kontaktar alla passagerare som har bokat biljetter med Baltic Princess. De kan flytta sin resa, boka om resan till något annat av Tallink Siljas fartyg, eller avboka resan helt och hållet.

– Det här är verkligen en förarglig och utmanande situation, säger Tallink Siljas kommunikationschef Marika Nöjd.

Dyrt för rederiet

Avbokningarna och ombokningarna leder till en massa extra arbete för försäljningen.

Förseningen har en stor ekonomisk betydelse för rederiet, och enligt Nöjd går man igenom ansvarsfrågorna så fort fartyget har renoverats och satts in i trafik igen.

– Varje dag är verkligt värdefull och kostar mycket då dockningen fördröjs.

Enligt nuvarande information återvänder fartyget till kvällsavgången från Åbo den 2 mars.

Artikeln baserar sig på Monen hiihtolomalaisen suunnitelmiin muutos – Baltic Princessin paluu telakalta viivästyy skriven av Petra Ristola.