Hoppa till huvudinnehåll

Pärmäkoski jagar sin tredje OS-medalj i Pyeongchang i par med Laukkanen

Mari Laukkanen i elden Pyeongchang.
Mari Laukkanen och Krista Pärmäkoski åker lagsprinten. Mari Laukkanen i elden Pyeongchang. Mari Laukkanen,skidskytte

Mari Laukkanen och Krista Pärmäkoski kommer att representera Finland i damernas lagsprint. I herrsprinten deltar Ristomatti Hakola och Martti Jylhä.

Mari Laukkanen deltar inte i mixedstafetten i skidskytte.

I stället byter Laukkanen gren och försöker ro åt sig en första OS-medalj, i längdåkning. Laukkanen och Krista Pärmäkoski bildar Finlands damlag i lagsprinten.

Pärmäkoski försöker utöka sitt OS-medaljkonto i både lagsprinten och på 30 kilometer. Tills vidare har hon tre OS-medaljer, varav två har kommit i Pyeongchang.

– Lagsprinten gynnar också 30 kilometer. Om jag inte hade fått skida lagsprinten hade jag ändå gjort en liknande träning samma dag, säger Krista Pärmäkoski.

Hoppa över Twitterpostning

Finland är regerande OS-silvernation i lagsprinten: i Sotji 2014 fick Aino-Kaisa Saarinen och Kerttu Niskanen silver på sträckan.

Kvalet i lagsprinten går av stapeln på onsdag klockan 10 finsk tid. Finalerna börjar klockan 12. Fri skidteknik gäller.

Hakola har tillfrisknat

På herrsidan är det Ristomatti Hakola och Martti Jylhä som ger sig in i medaljjakten, vilket innebär att Hakola har tillfrisknat från sjukdomen som höll honom borta från stafetten.

– Vi går mot det bättre. I morgon gäller det, hoppas jag är i så bra form som möjligt. Banan är hård men det är därför man har tränat det senaste året, säger Hakola.

Hoppa över Twitterpostning

Kungssträckornas åkare klara

Samtidigt meddelades också vilka längdåkare som åker damernas 30 kilometer och herrarnas 50 kilometer, bägge masstart och klassisk stil:

Finlands damer representeras av Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski och Aino-Kaisa Saarinen. Laura Mononen är reserv.

Herråkarna på 50 kilometer är Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen och Iivo Niskanen. Lari Lehtonen är reserv.

Jauhojärvi och Niskanen med OS-guldmedaljer runt halsen.
Iivo Niskanen och Sami Jauhojärvi vann OS-guld i lagsprinten i Sotji 2014. Ny guldchans för Niskanen på lördag. Jauhojärvi och Niskanen med OS-guldmedaljer runt halsen. Bild: EPA/HANNIBAL HANSCHKE os i sotji

På tisdagen arrangerar längdskidåkningslandslaget presskonferens med start klockan 12.30 finsk tid.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också