Hoppa till huvudinnehåll

Slutspurt för Ekenäs IF:s säsongskort - 720 kort gick åt

Juho Saarinen och Juuso Aalto kämpar om bollen
Ekenäs IF hoppas få välfyllda läktare vid Centrumplan i sommar när så många säsongskort har sålts. Juho Saarinen och Juuso Aalto kämpar om bollen Bild: Yle/ Patric Westerlund fotboll,Ekenäs IF,FC Haka,Juho Saarinen,juuso aalto

Ekenäs IF lyckades sälja 720 säsongskort till årets fotbollssäsong i division 1. Kampanjens mål var 1 000 kort.

Ännu i mitten av januari hade bara 200 - 300 säsongskort reserverats.

Trots att klubben inte nådde målet på 1 000 kort är managern Peter Haglund nöjd.

- I vår storlek av kommun så tycker vi att över 700 säsongskort är väldigt bra. Vi är tacksamma för det stora stödet som vi har för fotbollen, säger Haglund.

Stal succéidén från ligaklubb

Idén stal EIF av ligaklubben RoPS i Rovaniemi som lyckades sälja hela 3 600 säsongskort. Även klubbar som PS Kemi och FC KTP har genomfört samma kampanj med gott resultat.

Idén i ett nötskal är att sälja säsongskort till ett billigare pris för att på så sätt locka mer publik till fotbollsmatcherna. Ifall EIF lyckades sälja 1 000 säsongskort skulle priset sänkas från 140 till 59 euro.

Hoppa över Twitterpostning

Trots att klubben inte nådde upp till målet kommer de 720 personer som reserverat ett säsongskort att få kortet för det billigare priset.

- Det var roligt att vi kom så här högt upp trots att målet var högre, säger Peter Haglund.

Vill locka tillbaka publiken till Centrumplan

Haglund räknar med att kampanjen kommer leda till mer publik på matcherna och det i sin tur ökar försäljningen på matcherna.

Föreningen hoppas komma upp i samma mängd publik som under klubbens första och andra år i division 1.

- Vi skulle vilja upp till 800 - 900 i medeltal per match men det kräver också resultat på fotbollsplanen, konstaterar Haglund.

Cupmatcher påverkas av snö och kyla

EIF:s herrlag ska i nästa vecka spela två matcher i den finska fotbollscupen på hemmaplanen i Ekenäs. Det ser dock ut som åtminstone en av matcherna kommer att inhiberas på grund av kylan och snön.

- Det är lite synd att planer är öppna på andra orter men inte här i Raseborg. Vi kanske blir den första som avbokar en cupmatch, säger Peter Haglund.

Han hoppas på att matchen den 2 mars ska kunna ordnas som planerat i Ekenäs.

En traktor som kör på en snöig fotbollsplan
EIF:s hemmaplan är inte uppvärmd. Därför flyttades en match i fjol vintras. En traktor som kör på en snöig fotbollsplan Bild: Yle/Linus Westerlund Västnyland,vinter,Ekenäs,Raseborg,snö,Fotbollsplan,fotbollsplaner,Centrum,Traktor,centrumplanen i ekenäs

Haglund konstaterar att det inte finns några andra planer att spela på än hemmaplanen Centrumplan. Han tror inte heller att det är möjligt att på så här kort varsel få speltid i någon hall.

Också i fjol flyttades en cupmatch i Ekenäs på grund av vädret.

Läs mera:

Inte samma drajv hos Ekenäs IF i succékampanjen – men hoppet lever

Ekenäs IF har sålt några hundra säsongskort inför den stundande fotbollssäsongen – men ligger fortfarande en god bit bakom målet. Vi har inte haft lika hård drajv, medger ordförande Peter Haglund.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland