Hoppa till huvudinnehåll

Nya planer för utbyggnad av Rewell center i Vasa

Rewell Centers utsida mot torget
Rewell Centers utsida mot torget. Rewell Centers utsida mot torget Bild: Yle/Sofi Nordmyr rewell center

Rewell center i Vasa ska byggas ut, men det blir på annat sätt än styrelsen för fastighetsbolaget först tänkte. Styrelsen ska nu ta fram en plan för en tillbyggnad som passar in i skyddsbestämmelserna.

Bygglovet som byggnads- och miljönämnden tidigare gav för en utbyggnad av Rewell center upphävdes av förvaltningsdomstolen i februari.

- Vi tänker inte överklaga. Det är ingen idé, vi börjar i stället på ny kula, nya diskussioner, säger Göran Pellfolk som är styrelsemedlem i fastighetsbolaget.

Tar två år

Styrelsen hoppas fortfarande på en utbyggnad på ungefär samma sätt.

- Men vi tar en diskussion om vad vi kan göra annorlunda så det blir möjligt att få tillståndet.

Innan något nytt lov finns kommer det att ta minst två år, räknar Pellfolk med.

Det var NTM- centralen som besvärade över utbyggnaden av Rewell center eftersom bygget stred mot skyddsbestämmelserna i detaljplanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten