Hoppa till huvudinnehåll

Förra säsongens TPS-målvakt NHL-debuterar i natt: ”Jag har bara hört positiva saker om denna unga man”

Aleksandr Georgijev i TPS-tröjan.
Aleksandr Georgijev lämnade Åbo i somras. Aleksandr Georgijev i TPS-tröjan. Bild: All Over Press / Miikka Jääskeläinen Aleksandr Georgijev

Ryssen Aleksandr Georgijev tecknade för ett år sedan ett treårskontrakt med TPS men valde några månader senare att ta klivet över Atlanten. Nu står det klart att hockeymålvakten ska få spela sin första match i New York Rangers tröja.

I skadade reservmålvakten Ondrej Pavelecs frånvaro har Henrik Lundqvist inte fått möjlighet till vila under den senaste tiden. 35-åringen har spelat 27 av lagets 30 senaste matcher och New York Rangers har förlorat 11 av sina 14 senaste matcher.

Nu väljer New York Rangers-ledningen ändå att låta svensken vila i matchen mot Montreal Canadiens och låta den 22-årige ryssen få ansvaret mellan stolparna.

– Jag har bara hört positiva saker om denna unga man, sade New York Rangers chefstränare Alain Vigneault till ESPN.

Montreals mål lär vaktas av Antti Niemi eftersom förstemålvakten Carey Price är skadad.

Tre säsonger i Åbo

Georgijev kom till Åbo i augusti 2014. Säsongerna 2014–2016 pendlade han mellan A-juniorerna och ligalaget. Under sin sista ligasäsong (2016–2017) delade Georgijev och Oskari Setänen på målvaktssysslan i TPS.

I januari 2017 tecknade Georgijev ett treårskontrakt som skulle hålla honom i Åbo till och med säsongen 2019–2020. I mitten av juli valde ryssen ändå att nappa på New York Rangers erbjudande och tecknade ett treårskontrakt med NHL-klubben.

Hittills har Georgijev spelat i AHL-klubben Hartford Wolf Pack.

Läs mera:

TPS tappar sitt ryska målvaktslöfte – Georgijev klar för New York Rangers

Aleksandar Georgijev har skrivit på ett treårigt kontrakt med NHL-klubben New York Rangers, rapporterar sajten Capfriendly. Den ryska målvakten kommer närmast från TPS i den inhemska ishockeyligan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport