Hoppa till huvudinnehåll

Skidskyttelandslagets tränare Antti Leppävuori slutar: "Inga lediga dagar på tre månader"

Antti Leppävuori utomhus.
Antti Leppävuori lämnar skidskyttelandslaget. Antti Leppävuori utomhus. Bild: Lehtikuva / Timo Jaakonaho Antti Leppävuori

Skidskyttelandslagets chefstränare Antti Leppävuori lämnar sin post efter säsongen. Kontraktet tar slut och han siktar inte på en fortsättning. Det har varit två intensiva år. Ibland behöver man pusta ut, sade Leppävuori.

Leppävuori har varit chefstränare sedan våren 2016

– Det här uppdraget tar åtminstone slut men förhoppningsvis kan jag fortsätta inom grenen, sade Leppävuori till STT.

– Det har varit två intensiva år. Ibland behöver man pusta ut. Den här vintern har jag inte haft några lediga dagar på tre månader.

I OS var Leppävuori särskilt belåten med Olli Hiidensalos och Tero Seppäläs insatser. Sjätteplatsen i mixedstafatten var höjdpunkten.

– Hela potentialen fanns inte på plats. Hade förra säsongens Mari varit här hade det sett annorlunda ut, summerade Leppävuori finländarnas OS-insatser.

Besviken Laukkanen

Mari Laukkanen var 42:a och 64:a på de individuella OS-sträckorna. På onsdagen hade Laukkanen det jobbigt i sprintstafetten och i torsdagens damskidskyttestafett fortsatte motgångerna.

På den tredje etappen gick Laukkanen ut som etta men skickade iväg Venla Lehtonen som tolva på ankarsträckan.

– Det känns jobbigt att må dåligt på grund av någonting som man gillar så mycket. Antingen behöver jag bli av med illamåendet eller orsaken till det. Det är ingen idé att lida, sade Laukkanen själv till STT.

Läs mera:

Finland ledde OS-stafetten – då bommade Laukkanen bort blåvita chanserna

Kaisa Mäkäräinen gjorde en ny dundersträcka i OS-stafetterna. I ledning vacklade Mari Laukkanen och efter två straffrundor var Finlands drömmar om en fin placering borta. "OS-veckorna har varit några av karriärens jobbigaste", säger en tårögd Laukkanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport