Hoppa till huvudinnehåll

Bjud på Strömsös festliga räkmacka - fräsch, krispig klassiker med sting.

Kunglig räkmacka med pepparrotsmajonnäs
Kunglig räkmacka med pepparrotsmajonnäs Bild: YLE/Strömsö Strömsö (tv-program),Paul Svensson,recept,räkor,skaldjur,gurka,toast

När slentrianmässig räkmacka blir en festlig räktoast, då vill man vara med! En äggmajonnäs med tydligt sting av pepparrot är smakbärare för en underbar, lyxig räksmörgås där fyllningarna läggs jämsides så att man får alla smaker samtidigt. Kungligt gott!

Ingredienser, 4 pers:

  • 4 skivor ljust lantbröd eller rostbröd
  • smör
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 gurka, skivad tunt på längden
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 kruka dill, grovskuren
  • 1 kruka körvel, grovskuren
  • 1 kruka gräslök, finskuren

Gör såhär:

  1. Skala räkorna.
  2. Finhacka löken och blanda med örterna.
  3. Bred smör på brödet, vänd smörsidan neråt för senare rostning.
  4. Bred på rikligt med pepparrotsmajonnäs.
  5. Vik gurkskivorna i längder och fyll brödet med varsin tredjedel gurka, räkor och lökblandning.
  6. Värm en stekpanna och rosta mackan 1 minut tills undersidan är krispig, passa att den inte bränns.

Servera genast.

Nyligen publicerat - Mat och dryck