Hoppa till huvudinnehåll

Pepparrotsmajonnäs med brynt smör ger sting

Kunglig räkmacka med pepparrotsmajonnäs
Kunglig räkmacka med pepparrotsmajonnäs Bild: YLE/Strömsö Strömsö (tv-program),Paul Svensson,recept,räkor,skaldjur,gurka,toast

En äggmajonnäs med tydligt sting av pepparrot är smakbärare för en underbar, lyxig räksmörgås där fyllningarna läggs jämsides så att man får alla smaker samtidigt. Kungligt gott!

Ingredienser:4 pers.

  • 4 st ägg- ekologiska
  • 1 msk senap
  • 1 citron
  • 2 dl matolja
  • 1 dl brynt smör
  • 1 pepparrotsbit, ca 5 cm
  • salt

Gör såhär:

  1. Koka 2 ägg i 8 min (lägg i kokande vatten). Kyl och skala. Skär i grova bitar.
  2. Bryn smöret.
  3. Vispa 2 äggulor med senap, montera med olja.
  4. Blanda ner brynt smör, 100 g grovhackade räkor, riven pepparrot, rivet citronskal, lite citronjuice och salt.
  5. Tillsätt de grovhackade äggen.

Pepparrotsmajonnäsen används i receptet för Strömsös räkmacka.

Nyligen publicerat - Mat och dryck