Hoppa till huvudinnehåll

Tudelat friprogram av Peltonen – nöjd med OS-debuten

Emmi Peltonen i OS
Emmi Peltonen i OS Bild: AFP / Lehtikuva Vinter-OS i PyeongChang 2018,konståkning,Emmi Peltonen

OS-debutanten Emmi Peltonen lyckades inte fullt ut i sitt fria program men hängde inte läpp för det. Peltonen hade en del svårigheter i sitt program och blev till slut några poäng från sitt personliga rekord.

I sitt första OS-framträdande i onsdags stod Emmi Peltonen för karriärens bästa kortprogram då hon gick vidare till det fria programmet som 18:e åkare. Det här trots ett fall tidigt i programmet.

Det fria programmet blev tudelat med en del missar i början och en bra avslutning. I sitt första element slog Peltonen handen i isen och sedan missade hon i sin trippel lutz och föll.

Efter svårigheterna i början av programmet började åkningen flyta på bättre och framför allt stegsekvensen gick som den skulle.

– Jag är väldigt nöjd och hade en fantastisk känsla. Det var några missar i programmet men sådan är idrotten, säger Peltonen till Yle efter tävlingen.

Peltonen belönades med 101,86 poäng för sitt fria program och den totala poängsumman i OS blev 157,14. Det är några poäng från hennes personliga rekord. Hon tappade två placeringar från kortprogrammet och slutade på 20:e plats.

Guldet gick till ryskan Alina Zagitova. 15-åringen ledde efter det korta programmet och vann till slut med 1,31 poäng före landsmaninnan Jevgenia Medvedeva.

Resultat:

1. Alina Zagitova OAR 239,57
2. Jevgenia Medvedeva OAR 238,26
3. Kaetlyn Osmond CAN 231,02
4. Satoko Miyahara JPN 222,38
5. Carolna Kostner ITA 212,44
6. Kaori Sakamoto JPN 209,71
-------------
20. Emmi Peltonen FIN 157,14