Hoppa till huvudinnehåll

Granlund på spelhumör – gjorde fyra poäng

Mikael Granlund var inblandad i samtliga Minnesotas mål då laget besegrade New York Rangers med 4–1. Finländaren gjorde lagets första och sista mål och däremellan spelade han fram till Eric Staals två fullträffar.

Mikael Granlund har haft det svårt med målskyttet den senaste tiden. Inför nattens match mot New York Rangers hade han gått mållös av isen i elva raka matcher men Granlund såg nu till att den sviten tog slut och det med besked.

Granlund spelade i samma kedja som Eric Staal och Jason Zucker och i slutet av den första perioden spräckte han nollan. Finländaren fick stå helt fri framför målet då han prickade in 1–0. I den sista perioden dunkade han in slutresultatet 4–1 efter en snabb kontring.

Granlund stod länge också som målskytt vid Minnesotas andra mål vilket skulle ha gett säsongens andra hattrick men det ändrades senare och Eric Staal tillskrevs målet. Förutom två mål plockade också Granlund två passningspoäng vid Staals fullträffar.

– Det är alltid roligt att göra mål. Emellanåt kommer det perioder då man inte gör mål och då måste man försöka hjälpa laget på ett annat sätt, säger Granlund efter matchen.

Det här var andra gången i NHL-karriären som Granlund gjorde fyra poäng i en och samma match. Första gången det hände var i en match mot Vancouver för ett drygt år sedan.

Teräväinen, Määttä och Laine

Teuvo Teräväinen gjorde Carolinas enda mål då laget föll med hela 1–6 mot Pittsburgh. Sebastian Aho plockade en passningspoäng vid Teräväinens mål.

Olli Määttä gjorde ett av Pittsburghs sex mål i matchen. Määttä skickade in 2–0 i början av den andra perioden.

Patrik Laine förlängde sin målsvit då han stod för en fullträff i Winnipegs 4–0-seger över St. Louis. Laine hittade rätt med ett handledsskott i den tredje perioden. Målet var Laines 29:e den här säsongen.

Bildkälla: Viasat

Resultat:

NY Rangers – Minnesota 1–4
MIN: Granlund 2+2

Carolina – Pittsburgh 1–6
CAR: Teräväinen 1+0
CAR: Aho 0+1
PIT: Määttä 1+0

St. Louis – Winnipeg 0–4
WPG: Laine 1+0

Chicago – San Jose 3–1

Vegas – Vancouver 6–3

Läs också

Nyligen publicerat - Sport