Hoppa till huvudinnehåll

Superlopp av Nathalie Blomqvist – tvåa genom tiderna i Finland

Nathalie Blomqvist.
Nathalie Blomqvist vann FM-guld på 800 meter. Nathalie Blomqvist. Bild: Thomas Windestam / Friidrottsförbundet friidrott,nathalie blomqvist

Nathalie Blomqvist från IK Falken klockades för tiden 2.10,69 då hon vann FM-guld på 800 meter inomhus för 17-åringar. Tiden är den näst bästa som någonsin löpts i åldersklassen i Finland.

Nathalie Blomqvist kan se tillbaka på en väldigt lyckad inomhussäsong. I januari slog hon det 25 år gamla finländska 800-metersrekordet på lång bana och på lördagen sprang hon hem ett FM-guld med en riktigt bra tid.

Blomqvist löpte på 2.10,69 vilket är den näst snabbaste tiden någonsin i Finland för 17-åringar på normal bana inomhus. Tiden är 14 hundradelar långsammare än Riina Viléns (f. Tolonen) finländska rekord från år 2000.

Silvermedaljören Alina Virtanen från Jyväskylän Kenttäurheilijat drog i 750 meter och sedan satte Blomqvist in stöten som gav FM-guld.

– Innan starten tänkte jag att jag skulle dra men Virtanen gick ut så hårt så jag behövde inte göra det. Jag visste att ingen skulle besegra mig i en spurt, jag hade mer krafter kvar på målrakan än de andra, säger Blomqvist i ett pressmeddelande.

Virtanens silvertid blev 2.10,92 vilket är den tredje bästa genom tiderna i åldersklassen.

Andersson försökte på EM-kvalgränsen

Stavhopparen Saga Andersson från Esbo IF tog ett överlägset guld i 19-årsklassen. Andersson var felfri fram till 430 och gjorde sedan också tre försök på 445 utan att lyckas. 445 är kvalgränsen till sommarens EM i Berlin.

Sofie Westerlund från Vasa IS slutade tvåa med 365 och Marielle Gustafsson från Esbo IF blev bronsmedaljör med 335.

I klassen herrar 22 år gick Willem Kajander från Borgå Akilles och Aleksi Lehto från Seinäjoen Seudun Urheilijat en stenhård kamp om guldet på 60 meter. Båda korsade mållinjen på 6,96 men Kajander dömdes som segrare.

Samtliga resultat från inomhus-FM hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport