Hoppa till huvudinnehåll

Landslagsfinländarna på målhumör – Pukki var glödhet när Brøndby krossade Helsingør

Teemu Pukki gjorde mål hemma mot VPS men kammade noll i hemmamatchen mot Hajduk Split.
Teemu Pukki var matchens man i storsegern över Helsingør (arkivbild). Teemu Pukki gjorde mål hemma mot VPS men kammade noll i hemmamatchen mot Hajduk Split. Bild: Harri Bragge/All Over Press Teemu Pukki

Fotbollslandslagets backklippa Paulus Arajuuri inledde målkalaset. Sedan steg landslagsspetsen Teemu Pukki fram med både mål och framspelningar. Brøndby krossade tabelljumbon FC Helsingør med 6–1.

För Paulus Arajuuri var fullträffen den andra för säsongen. Han nickade in en välskruvad hörna av Anthony Jung i den sjunde minuten.

Några minuter senare ökade Hany Mukhtar på till 2–0 på en perfekt passning av Teemu Pukki, som i andra halvlek också själv skulle komma att få sitt namn i målprotokollet. För Mukhtar var fullträffen säsongens sjunde.

Halvvägs in i första halvleken förde Kamil Wilczek med sitt femte mål för säsongen upp hemmalaget i tremålsledning – än en gång var Helsingørs försvar totalt utspelat.

Pukki dominerar

I början av andra halvlek hade sedan Pukki sin mest fruktsamma sekvens. Först satte han in 4–0-målet efter en frisparkssituation. Hur Helsingør-spelarna inte lade märke till den helt obevakade Pukki är en gåta.

Några minuter senare nickade han in 5–0-målet, ett mål som var nästan en kopia av Arajuuris öppningsmål.

Pukkis två fullträffar lyfte upp hans målskörd till tio, en siffra som ger en delad femte placering i danska Superligans skytteliga. Pukki är tabelltvåan Brøndbys bästa målskytt den här säsongen.

Helsingør fick ett tröstemål genom Felipe Tontini men Brøndby satte ännu ett mål, som för att visa var skåpet ska stå. Lasse Vigen gjorde sin femte balja för den pågående säsongen och än en gång var det herr Pukki som stod för förarbetet, eller åtminstone den sista förlösande passningen.

Se matchens mål via denna länk.