Hoppa till huvudinnehåll

Enhörningskalaset blev en succé - mamman är glad över att det inte finns så många ensamma barn

Fanny Niemelä med en pinata i form av en enhörning
En piñata i form av en enhörning hörde förstås till programmet. Fanny Niemelä med en pinata i form av en enhörning Bild: Annica Lindén enhörningar

Fanny Niemelä ville bjuda ensamma barn på sitt födelsedagskalas. Förutom flickorna på hennes klass kom två helt utomstående barn och en storasyster till en av klasskamraterna på enhörningskalaset.

Fanny fyllde 8 år i februari och ordnade ett kalas med enhörningstema.

- Vi hoppade i en hoppborg och lekte kurragömma, berättar Fanny Niemelä.

Fanny och Annica hemma i soffan
Nästa kalas ska ha som tema humorprogrammet "Putous" från tv, berättar Fanny och Annica. Fanny och Annica hemma i soffan Bild: Yle/Helena von Alfthan barnkalas,Annica Lindén

Fanny bjöd flickorna på sin klass i skolan. Men dessutom skickade mamma ut en öppen inbjudan om att ensamma barn fick komma.

Tre nya barn hittade till festen.

Det kom två flickor från en familj som Annica Lindén inte känner från tidigare, och en storasyster till en av Fannys klasskompisar.

- Inte var det så många som tog kontakt sen till slut. Det var ju positivt för det betyder att det inte finns så många barn som är ensamma. Men man vet inte om de inte vågade ta kontakt, säger Annica Lindén.

Annica utklädd till enhörning framför bord med kalasmat och enhörningsdekoration på kaminen bakom
Annica Lindén hade dekorerat festlokalen enligt temat och var själv utklädd till en enhörning. Annica utklädd till enhörning framför bord med kalasmat och enhörningsdekoration på kaminen bakom Bild: Annica Lindén enhörningar

Annica hade först tänkt ordna kalaset hemma i trerummaren, men valde sedan att hyra en festlokal. Efter barnkalaset kom släkten på festen.

- När anmälan till kalaset spred sig på Facebook så var det många som sa att de ska göra samma sak. Det var det som var poängen med det här, att om ens en gör det här så räddar vi så småningom alla barn från ensamhet, säger Annica Lindén.

Läs mera:

Borgåflickan Fanny bjuder in ensamma barn till sitt enhörningskalas

Fanny Niemelä fyller åtta år i februari och firar med enhörningskalas för kompisarna. Fanny och mamma Annica Lindén vill gärna ha med några barn som aldrig tidigare fått gå på barnkalas.