Hoppa till huvudinnehåll

Kojonkoski lämnar olympiska kommittén

Mika Kojonkoski på Helsingfors/Vanda-flygplats 100 dagar inför OS i Pyeongchang.
Mika Kojonkoski har varit chef för toppidrottsenheten sedan 2013. Mika Kojonkoski på Helsingfors/Vanda-flygplats 100 dagar inför OS i Pyeongchang. Bild: All Over Press Mika Kojonkoski

Mika Kojonkoski kommer inte att fortsätta som chef för toppidrottsenheten inom Finlands olympiska kommitté. Kojonkoski väljer att kliva åt sidan då hans anställning tar slut i sommar.

I december blev det klart att vissa poster inom toppidrottsenheten skulle lediganslås efter OS i Pyeongchang. Bland dessa Mika Kojonkoskis chefspost.

Kojonkoski sa då att han skulle bestämma sig efter OS om han kommer att söka arbetet. Nu har han bestämt sig och han väljer att inte söka arbetet igen.

– Min anställning som chef för toppidrottsenheten tar slut den 30.6.2018 och jag har bestämt mig för att inte söka arbetet för en ny period, skriver Kojonkoski i ett pressmeddelande.

Toppidrottsenheten grundades år 2013 och Kojonkoski har varit chef sedan dess.

– Jag har fem intensiva år bakom mig där jag varje dag tänkt på hur elitidrotten i Finland ska utvecklas. Nu är det ett bra tillfälle att fundera på vad jag vill lägga min energi på i framtiden, säger han.

Innan Mika Kojonkoski blev chef för toppidrottsenheten fungerade han som chefstränare för Norges backhoppningslandslag.

Läs också