Hoppa till huvudinnehåll

Livlig debatt om utbildningen väntas i riksdagen - se direkt!

Fyra barn står lutade över bord och använder pekplattor.
Fyra barn står lutade över bord och använder pekplattor. Bild: Lev Dolgachov skolor,elev,elever,lågstadiet,barn (familjemedlemmar),iPad,pekdatorer,utbildning,undervisning,elektronik,teknik,utveckling (process),spel,koder,samarbete,datorer,grupp,datorspel

Regeringspartierna svarar på onsdagen på oppositionspartiernas interpellation om ojämlikheten inom utbildningen. Oppositionen är oroad för att kunskapsnivån sjunker i Finland. Direkt på Arenan klockan 14:00.

Barn och unga i Finland ska ha samma möjligheter till skola och dagis oberoende av vad de har för bakgrund, vad de har för ekonomi, var de bor och vad de har för kön, säger oppositionspartierna.

Läs mera:

Oppositionen slår ihop sig mot ojämlikhet i dagis och skola - "Vårt land är på väg i fel riktning"

Avgiftsfria skolböcker, mindre undervisningsgrupper och obegränsad rätt till småbarnspedagogik förs fram av oppositionspartierna. I dag lämnade de tillsammans in en interpellation om ojämlikheten inom utbildningen.