Hoppa till huvudinnehåll

Tekniska problem för metron – påverkar trafiken på förmiddagen

Passagerare stiger av metrotåg i Helsingfors
Metron i rusningstrafik. Passagerare stiger av metrotåg i Helsingfors metro ,trafik,Resande och pendling,Helsingfors,Rusningstrafik,Fgf4,folk,Acn

Metron körde med glesare turer under onsdagsmorgonen 28.2 på grund av en krånglande branddörr. Också K-tåget led av problem som orsakats av kölden.

På grund av ett tekniskt problem med en branddörr mellan Kampen och Gräsviken har metron kört med glesare turer under onsdagsmorgonen.

Mellan Kampen och Gräsviken var bara ett av språen i användning med påföljden att turerna blev färre.

Ungefär klockan sex på morgonen kunde problemet identifieras och en utredning inleddes omedelbart. Kring halv nio meddelade Helsingforsregionens trafik att läget sakta men säkert kunde återgå till det normala.

– Men det tar förstås en lång stund innan trafiken återgår till det normala helt och hållet, säger informatör Tuija Ruoho vid HRT.

Trafikledare Reijo Artevuo utredde det tekniska felet.

– Våra apparater kan inte avgöra om branddörren är öppen eller stängd, beskriver han problemet.

Också tågen var försenade

Också det lokala K-tåget mellan Helsingfors och Kervo led av problem under onsdagsmorgonen och -förmiddagen. Bara ungefär varannan tur kunde köras.

Trafikverket meddelade att det rörde sig om växlar som förfrusit i Hanaböle.

Men klockan 10 på onsdagen kunde trafiken återgå till det normala.

Metrons problemrika vecka

Metrons problem var inte de första under samma vecka.

Också på tisdagen krånglade metron

Då rapporterade HRT att det rörde sig om en utomstående aktörs maskin som i Mellungsbacka hamnat på sidospår och kommit åt en strömskena.

Veckan innan led metron också av problem. Också då stod metron stilla mellan Kampen och Gräsviken på grund av ett liknande tekniskt fel med branddörren.