Hoppa till huvudinnehåll

Jaktförening i Nykarleby vill fälla tre vargar – försöken att skrämma har inte haft effekt

susi
susi varg

Nykarleby jaktförening ansöker om lov att fälla tre vargar. Det här eftersom det tidiagre lovet att skrämma vargar i området inte har haft någon effekt.

Jaktföreningen lämnade in sin ansökan på onsdagen. Ansökan motiveras med de skador som vargen har åstadkommit i området.

Enligt jaktföreningens ordförande Mikael Nyholm rör sig flera vargar eller vargflockar i Sorvist och Jeppo. Vargarna har rört sig i närheten av bosättning och också på pälsfarmer.

Förra veckan tog vargarna tre rävar och skadade ytterligare tre rävar svårt på en pälsfarm i området.

Beslutet att skrämma och fördriva varg i området gällde till den 28 februari.

Läs också

 • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

  Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

  Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

 • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

  Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

  Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

 • Våghalsig kärlek över Finska viken - Herberts plan var att bygga en båt och nattetid smuggla Alice till Finland

  Århundradets kärlekshistoria på Estlotan.

  Den finska soldaten Herbert träffar av en slump den estniska skolföken Alice på kullerstenarna i Reval. Hon har redan pojkvän men Herbert blir blixtförälskad. Sovjetinvasionen skiljer dem åt men Herbert får en galen idé: Han ska bygga en träbåt och trotsa både ryssarnas patrullbåtar och vädrets makter för att göra en livsfarlig resa över havet. Alice vet ingenting om Herberts planer och hon får göra sitt livs svåraste beslut.

Nyligen publicerat - Österbotten