Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit åkte på stryk i Lettland – inleder slutspelet mot mardrömsmotståndaren Sotji

Jokerits målakt Karri Rämö gör en säker parad i hemmamatchen mot Sotji.
Jokerit är ute efter revansch mot HK Sotji. Jokerits målakt Karri Rämö gör en säker parad i hemmamatchen mot Sotji. Bild: Lehtikuva ishockey,Jokerit,Karri Rämö

Grundseriens sista match saknade betydelse för både Dinamo Riga och Jokerit. Letterna avslutade en tung säsong med en 3–1-seger medan Jokerits fortsätter på lördagen med årets viktigaste drabbningar.

På tisdag blev det klart att Jokerit skulle sluta trea på den västra halvan i KHL. Endast CSKA Moskva och SKA S:t Petersburg samlade fler poäng.

Eeli Tolvanen visade prov på sin fina form då han gav Jokerit ledningen i slutet av öppningsperioden med sitt 19:e mål för säsongen.

Där tog det roliga sedan slut för Jokerit.

Laurus Darzins utjämnade till 1–1, Daniels Berzins gav Rigalaget ledningen och Brandon McMillan fastställde Dinamo Rigas segersiffror till 3–1.

Tack vare segern steg Dinamo Riga upp på 50 poäng och undvek jumboplatsen i hela KHL. Nu gick den hedersamma titeln till Jugra Chanty-Mansijsk.

Jokerit inleder med dubbelmöte i Helsingfors

Det blir ändå ingen lång vila för Jokerit. På lördagen börjar slutspelet där Helsingforslaget ställs mot HK Sotji. Den andra matchen spelas redan på söndagen och fyra segrar krävs för avancemang.

På pappret är Sotji kanske en riktigt behaglig motståndare för Jokerit men ser man på lagens inbördesmöten i KHL gäller den tidigare OS-stadens hockeystolthet som favorit.

Sotji har nämligen vunnit de senaste sju mötena och Jokeritfansen får blicka tillbaka till hösten 2014 för att minnas den senaste och samtidigt enda segern över Sotji. Jokerit inbördessaldo är en seger på åtta matcher. På bortaplan har Jokerit kammat noll varje gång.

Följande chans att ändra på den dystra statistiken kommer på lördagen med start klockan 16. Slutspelstarten blir svettig för båda lagen då de fyra inledande slutspelsmatcherna spelas på fem dagar.

KHL

Dinamo Riga–Jokerit 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport