Hoppa till huvudinnehåll

NHL-veteran på väg till TPS – ligakonkurrenten förstärker med OS-resenär

Lauri Korpikoski jagar pucken.
Columbus är den senaste NHL-klubben som Korpikoski representerat. Lauri Korpikoski jagar pucken. Bild: Nicholas T. Loverde / All Over Press Lauri Korpikoski

Enligt Turun Sanomat kommer Lauri Korpikoski att återvända till Åbo med ett flerårigt kontrakt i fickan. Han förväntas dra på sig den svartvita spelskjortan från och med nästa höst.

Lauri Korpikoski har fått sin hockeyfostran i TPS och representerade laget senast under NHL-lockouten säsongen 2012–2013. Den gången stod han för saldot 6+11 på elva matcher.

Enligt TS har Korpiskoski skrivit på för flera säsonger. Forwarden har över 600 NHL-matcher på sin meritlista och har representerat New York Rangers, Phoenix Coyotes, Arizona Coyotes, Edmonton Oilers, Dallas Stars och Columbus Blue Jackets.

För tillfället spelar Korpikoski i Zürich Lions i den schweiziska ligan. Där har det blivit två mål och fem assist på 17 matcher.

Sloven ska hjälpa JYP till guld

JYP som ligger trea i hockeyligan efter Kärpät och TPS har förstärkt truppen inför slutspurten av ligasäsongen. Miha Verlic heter Jyväskylälagets senaste nyförvärv som är bekant för dem som följde med OS noggrant.

Verlic representerade Slovenien i OS i Pyeongchang där han stod för saldot 0+2 på fyra matcher.
26-åringen som kommer från österrikiska Villacher SV har skrivit på för resten av säsongen. Verlic kan debutera redan imorgon då TPS kommer på besök till Jyväskylä.

JYP meddelade även att ytterforwarden Arttu Likola avslutar säsongen i SaiPa.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport