Hoppa till huvudinnehåll

EIF besegrade IFK Mariehamn i hemmamatch på Åland – ”IFK lyste nog inte riktigt som ett ligalag idag”

Jens Mattfolk är tränare för Ekenäs IF.
Jens Mattfolks Ekenäs IF gjorde en vinnande resa till Åland. Jens Mattfolk är tränare för Ekenäs IF. Bild: Yle / Antti Koivukangas Jens Mattfolk,Ekenäs IF

Ekenäs IF förstärkte sina aktier i fotbollens finska cup efter en seger över IFK Mariehamn. I Österbottensderbyt slog SJK i sin tur VPS.

Matchen mellan EIF och IFK Mariehamn skulle ursprungligen spelas på Ekenäs centrumplan men flyttades i veckan till Eckeröhallen på Åland på grund av det kalla vädret och snön som ännu finns på planen.

Med facit på hand tycker EIF knappast att det var något tokigt beslut då laget tar färjan hem med en 1–0-seger i bagaget.

Viktor Limnell blev Ekenäslagets hjälte då han in den 70:e minuten skruvade in en frispark bakom Marc Nordqvist i IFK-målet.

– Vi kämpade bra idag. Vi var hårt pressade mot slutet men vi klarade av de mycket starka och fysiska Mariehamnspelarna. IFK lyste nog inte riktigt som ett ligalag idag, konstaterade EIF-tränaren Jens Mattfolk på klubbens webbplats.

EIF har nu vunnit två och förlorat en match i cupen. Nästa vecka ska laget spela sina två sista gruppspelsmatcher, på tisdagen mot FC Honka/Akatemia och på lördagen mot TPS.

Hambo sänkte VPS

Dagens andra match handlade om ett Österbottensderby då SJK tog sig an VPS. Också här räckte ett mål för seger och det var SJK:s Vahid Hambo som stod för den matchvinnande fullträffen.

Hambo som lidit av en lång rad skador under de senaste åren satte in 1–0-segermålet i den 43:e minuten.

Resultatet betydde också att SJK vinner grupp B efter fyra segrar på fem matcher. VPS ligger tvåa i gruppen före FF Jaro som ännu ska möta KPV innan gruppskedet är avslutat. Jaro har en teoretisk chans att gå om VPS men det skulle kräva en stor seger över KPV.

De fem gruppvinnarna avancerar direkt till finska cupens kvartsfinal. Grupptvåorna och den bästa trean gör sinsemellan upp om de tre sista kvartsfinalplatserna.

Gruppskedet avslutas den 10 mars.

Resultat

EIF – IFK Mariehamn 1–0 (0–0)
Limnell 71

SJK – VPS 1–0 (1–0)
Hambo 43

Läs också

Nyligen publicerat - Sport