Hoppa till huvudinnehåll

Unik chans att vara med i en studioinspelning - anmäl ditt barn till Superhjälparna!

Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka poserar tillsammans med två flickor som besöker tv-studion
Två av fjolårets studiogäster i Superhjälparna, Tilde och Ida, och programledaren Jontti Granbacka. Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka poserar tillsammans med två flickor som besöker tv-studion Bild: Ann-Catrin Virkama/Yle BUU-klubben,barn (åldersgrupper),Jontti,jontti granbacka

I mars är det dags för en ny säsong av programmet Superhjälparna.

Sammanlagt 10 avsnitt sänds under våren och nu har barn som går i förskolan eller i årskurs 1-3 möjlighet att anmäla sitt intresse av att vara med som studiogäster i programmet.

TILLÄGGSINFORMATION DEN 16.3.2018: Vårens program har nu studiogäster för alla 10 avsnitt, på sensommaren tar vi emot nya anmälningar.

Vad är Superhjälparna?

Superhjälparna är ett showmagasin i BUU-klubben som uppmuntrar till aktivitet och vilja att hjälpa och ta hänsyn till varandra.

20 avsnitt sänds i år, 10 på våren och 10 på hösten, med start lördagen den 24 mars kl.18.00 på Yle Fem.

Varje avsnitt tar avspark i en känsla. Tittaren får bland annat höra vad barn runt om i landet har för tankar kring olika känslor.

I slutet av programmet utför Jontti och en daghems- eller förskolegrupp ett snälluppdrag som barnen i gruppen själva tänkt ut.

I Superhjälparstudion huserar Plåstret under Jonttis skrivbord och i år har han bestämt sig för att varje vecka ha en lekfull tävling där ett kompispar per program får ta sig igenom en hinderbana och stapla ostar.

Till denna tävling kan barn i åldern 6-10 år anmäla sitt intresse av att delta i.

Mitt barn med kompis vill delta, hur gör jag?

I vår har ett kompispar per program chansen att medverka under inspelningen i studion.

Barnen medverkar i två studiodelar, dels i en kort diskussionsstund med Jontti samt i en lekfull hinderbana där man på uppdrag av Plåstret ska bygga ett så högt torn som möjligt av ostar.

 • Inspelningsdatum våren 2018:
 • 22.3 (torsdag)
 • 28.3 (onsdag)
 • 5.4 (torsdag)
 • 12.4 (torsdag)
 • 19.4 (torsdag)
 • 26.4 (torsdag)
 • 3.5 (torsdag)
 • 9.5 (onsdag)
 • 17.5 (torsdag)
 • 24.5 (torsdag)

De medverkande barnen behöver vara på plats i Yle-huset på Brändö i Vasa där inspelningen äger rum mellan klockan 12-16.

Genom att skicka e-post till buuklubben@yle.fi kan du anmäla det kompispar som är intresserade av att delta som studiogäster.

Märk e-posten med rubriken Studiogäster i Superhjälparna och kom ihåg att meddela vilket datum som skulle passa bäst. Redaktionen kontaktar sedan alla som skickat in en intresseanmälan.

Låt ditt barn bli delaktigt på andra sätt

Tittarbarnen kan skicka in egna bidrag till Snällnytt, världens snällaste och hjälpsammaste nyhetssändning med din vuxna hjälp. Såväl teckningar, foton, skrivna berättelser som videor är välkomna.

Videon laddas upp via ett formulär som man kan hitta på buu.yle.fi.

Foton och texter skickas direkt till BUU-klubbens e-post: buuklubben@yle.fi.

Teckningar kan sändas till
Superhjälparna/Yle Vasa
PB1000
65101 Vasa

Plåstret och Jontti i Superhjälparstudion
Plåstret och Jontti Plåstret och Jontti i Superhjälparstudion superhjälparna

Dags för en fartfylld, snäll och hjälpsam säsong med Superhjälparna. Hoppas du och ditt barn också är med på ett hörn!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Efter #metoo - nu tar också BUU-klubben upp kroppsmedvetenhet för barn

  "Viktigt att tidigt tala om psykisk och fysisk integritet."

  Ska det överhuvudtaget gå att ändra på mönster och attityder måste man börja med barnen. Så resonerar Svenska Yles barnredaktion som nu lyfter fram frågor kring den egna kroppen, fysisk närhet och gränser. Vi ger också föräldrar verktyg att tala om de här frågorna, skriver Malin Olkkola, som är en av BUU-klubbens programledare.

 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Åtta digitala färdigheter du ska lära dina barn

  Åtta tips för smartare och säkrare medieanvändning.

  Medievärlden svämmar över av material och det är svårt nog att följa med i sitt eget flöde för att inte tala om att ha koll på sina barns flöden. Här får du åtta råd på färdigheter det är bra att du lär dina barn.

 • Djur i tv-studion - så här kan det gå!

  Det krävs kreativitet då man regisserar spindlar och hästar.

  Det är roligt att ha djur med i barnprogram på tv. Men det krävs en hel del kreativitet då man regisserar djur som spindlar eller hästar. Nu vill vi som gör barnprogram på Svenska Yle dela de bästa berättelserna med er.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens nya app

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

Nyligen publicerat - Barn