Hoppa till huvudinnehåll

Unik chans att vara med i en studioinspelning - anmäl ditt barn till Superhjälparna!

Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka poserar tillsammans med två flickor som besöker tv-studion
Två av fjolårets studiogäster i Superhjälparna, Tilde och Ida, och programledaren Jontti Granbacka. Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka poserar tillsammans med två flickor som besöker tv-studion Bild: Ann-Catrin Virkama/Yle BUU-klubben,barn (åldersgrupper),Jontti,jontti granbacka

I mars är det dags för en ny säsong av programmet Superhjälparna.

Sammanlagt 10 avsnitt sänds under våren och nu har barn som går i förskolan eller i årskurs 1-3 möjlighet att anmäla sitt intresse av att vara med som studiogäster i programmet.

TILLÄGGSINFORMATION DEN 16.3.2018: Vårens program har nu studiogäster för alla 10 avsnitt, på sensommaren tar vi emot nya anmälningar.

Vad är Superhjälparna?

Superhjälparna är ett showmagasin i BUU-klubben som uppmuntrar till aktivitet och vilja att hjälpa och ta hänsyn till varandra.

20 avsnitt sänds i år, 10 på våren och 10 på hösten, med start lördagen den 24 mars kl.18.00 på Yle Fem.

Varje avsnitt tar avspark i en känsla. Tittaren får bland annat höra vad barn runt om i landet har för tankar kring olika känslor.

I slutet av programmet utför Jontti och en daghems- eller förskolegrupp ett snälluppdrag som barnen i gruppen själva tänkt ut.

I Superhjälparstudion huserar Plåstret under Jonttis skrivbord och i år har han bestämt sig för att varje vecka ha en lekfull tävling där ett kompispar per program får ta sig igenom en hinderbana och stapla ostar.

Till denna tävling kan barn i åldern 6-10 år anmäla sitt intresse av att delta i.

Mitt barn med kompis vill delta, hur gör jag?

I vår har ett kompispar per program chansen att medverka under inspelningen i studion.

Barnen medverkar i två studiodelar, dels i en kort diskussionsstund med Jontti samt i en lekfull hinderbana där man på uppdrag av Plåstret ska bygga ett så högt torn som möjligt av ostar.

 • Inspelningsdatum våren 2018:
 • 22.3 (torsdag)
 • 28.3 (onsdag)
 • 5.4 (torsdag)
 • 12.4 (torsdag)
 • 19.4 (torsdag)
 • 26.4 (torsdag)
 • 3.5 (torsdag)
 • 9.5 (onsdag)
 • 17.5 (torsdag)
 • 24.5 (torsdag)

De medverkande barnen behöver vara på plats i Yle-huset på Brändö i Vasa där inspelningen äger rum mellan klockan 12-16.

Genom att skicka e-post till buuklubben@yle.fi kan du anmäla det kompispar som är intresserade av att delta som studiogäster.

Märk e-posten med rubriken Studiogäster i Superhjälparna och kom ihåg att meddela vilket datum som skulle passa bäst. Redaktionen kontaktar sedan alla som skickat in en intresseanmälan.

Låt ditt barn bli delaktigt på andra sätt

Tittarbarnen kan skicka in egna bidrag till Snällnytt, världens snällaste och hjälpsammaste nyhetssändning med din vuxna hjälp. Såväl teckningar, foton, skrivna berättelser som videor är välkomna.

Videon laddas upp via ett formulär som man kan hitta på buu.yle.fi.

Foton och texter skickas direkt till BUU-klubbens e-post: buuklubben@yle.fi.

Teckningar kan sändas till
Superhjälparna/Yle Vasa
PB1000
65101 Vasa

Plåstret och Jontti i Superhjälparstudion
Plåstret och Jontti Plåstret och Jontti i Superhjälparstudion superhjälparna

Dags för en fartfylld, snäll och hjälpsam säsong med Superhjälparna. Hoppas du och ditt barn också är med på ett hörn!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP

Nyligen publicerat - Barn

 • Walter: Finalist i MGP 2019

  Walter Wilkman är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Walter Wilkman är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Milla: Finalist i MGP 2019

  Milla Pirjetä är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Milla Pirjetä är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Isabel: Finalist i MGP 2019

  Isabel Rautamo är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Isabel Rautamo är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Ida: Finalist i MGP 2019

  Ida Mansikka är en av finalisterna i Melodi Grand Prix 2019.

  10-åriga Helsingforsbon Ida Mansikka är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • No Wifi: Finalist i MGP 2019

  Melvin Nordman och Oliver Svarvar finalist i MGP 2019.

  Duon No Wifi, som består av 12-åriga Melvin Nordman och 11-åriga Oliver Svarvar från Närpes, är en av finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Ollie: Finalist i MGP 2019

  Oliver "Ollie" Takanen är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Oliver "Ollie" Takanen är 13 år och bor i Karleby. Han är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Siri: Finalist i MGP 2019

  Siri Norrgård är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Siri Norrgård är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • The L.A.W.: Finalist i MGP 2019

  Loke, Alvar och Wilson är en av finalisterna i MGP 2019.

  Trion The L.A.W., som består av Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Valter & Asta: Finalist i MGP 2019

  Valter Klockars och Asta Sharma är finalister i MGP.

  Duon Valter Klockars och Asta Sharma hör till de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.