Hoppa till huvudinnehåll

Tungt för Jokerit – föll i förlängningen

Sotji mot Jokerit
Sotji mot Jokerit Bild: Lehtikuva ishockey,Jokerit,KHL

Det krävdes 82 minuter av ishockey för att skilja Jokerit och HK Sotji åt i den första slutspelsmatchen. Sotji vann matchen och kopplade ett första litet grepp om matchserien.

Jokerit inledde sitt fjärde KHL-slutspel med att förlora mot HK Sotji i den första matchen på hemmaplan. Jonathon Blum avgjorde matchen i början av den andra förlängningsperioden med sitt 3–2-mål.

Därmed förlängdes Jokerits förlustsvit mot laget från den tidigare OS-staden. Sotji har nu vunnit åtta raka matcher mot Jokerit i KHL.

– Pucken studsade motståndarnas väg. Det var en jämn match och målen avgör. Vi spelade bra i sista perioden och i förlängningen så vi borde ha avgjort matchen, säger Jokerits tränare Jukka Jalonen till Viasat efter matchen.

Två mål i powerplay

Gästerna tog ledningen tidigt i den första perioden men Jokerit vände tack vare två mål i powerplay. Först kvitterade Olli Palola och då drygt två minuter återstod av perioden styrde Jesse Joensuu in Matt Gilroys handledsskott till 2–1.

Jokerits ledning höll till halvvägs in i den andra perioden. Sean Collins avslutade ett stiligt anfall från gästerna med att sätta in 2–2 bakom Ryan Zapolski i Jokeritmålet.

Fyra segrar krävs för avancemang. Nästa match spelas i Helsingfors på söndag.

– Det kommer att bli en lång matchserie, säger Peter Regin enligt STT.

Resultat:

Jokerit – HK Sotji 2–3
03.56 0–1 Eric O´Dell (Padakin, Mamkin)
13.20 1–1 Olli Palola (Regin, Gilroy) PP
17.43 2–1 Jesse Joensuu (Gilroy, Jormakka) PP
31.41 2–2 Sean Collins (Sjmeljov, Lugin)
82.28 2–3 Jonathon Blum (Ivanov, Tomilin)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport