Hoppa till huvudinnehåll

Mika Poutala jagar plåster på såren i VM – har 11 hundradelar upp till medalj inför det avgörande loppet

Mika Poutala åker skridskor.
Mika Poutala kan ta medalj i VM på söndag. Mika Poutala åker skridskor. Bild: EPA / All Over Press Mika Poutala

Hastighetsåkaren Mika Poutala tävlar som bäst om VM-medalj i Kina. Efter tre av fyra lopp befinner sig Poutala på fjärde plats, elva hundradelar från bronset. De avgörande heaten kör i gång kl. 12.40.

Hela Idrottsfinland led med Mika Poutala då han gick miste om OS-bronset med tre hundradelssekunder på 500 meter. Dessutom var det inte första gången Poutala var väldigt knappt utanför medalj i en stortävling.

I Changchun i Kina har Poutala fått chans till revansch snabbt efter OS. Efter två lopp på 500 meter och ett på 1000 meter är Poutala elva hundradelar från nederländska Kjeld Nuis som är på tredje plats. Norska OS-mästaren Håvard Lorentzen leder inför det avgörande loppet på 1000 meter.

På damsidan är Elina Risku 16:e för tillfället.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport