Hoppa till huvudinnehåll

Pärmäkoski kände sig ostoppbar: "Om någon ville vara snabbare skulle den vara väldigt snabb"

Krista Pärmäkoski och Marit Björgen.
Krista Pärmäkoski kramar om idolen Marit Björgen. Krista Pärmäkoski och Marit Björgen. Bild: Lehtikuva Krista Pärmäkoski,Marit Bjørgen

Bra väder, bra skidor och bra humör. Allting gick Krista Pärmäkoskis väg under 10-kilometersloppet i Lahtis. Hela vägen kände Pärmäkoski sig stark.

– Det var en verkligen bra dag i dag och hela teamet hade gjort ett fenomenalt jobb, säger Pärmäkoski efter sin överlägsna seger.

– I spåret tänkte jag att om någon vill vara snabbare än jag så får den vara väldigt snabb. Jag var fortfarande frustrerad från i går så jag åkte i väg med extra kämpaglöd i dag.

Pärmäkoskis två tävlingsdagar kunde inte ha slutat på mer olika sätt: Krasch och sorti i sprintkvartsfinal på lördag och suverän seger på söndag.

"Tävlingen gick snabbt"

Att Pärmäkoski var på väg mot seger blev klart i ett relativt tidigt skede av loppet och segern var aldrig hotad.

– Jag åkte i väg ganska fort men lugnade ner mig sedan. Det kändes så enkelt i början, lyckligtvis fick jag inte betala för det senare, säger Pärmäkoski.

– När jag kom ner mot stadion efter 7,5 kilometer tänkte jag att det bara är tre uppförsbackar kvar. Tävlingen gick väldigt snabbt.

Säsongen håller på att få ett utmärkt slut för Pärmäkoski. I år har hon hunnit med två segrar i världscupen och tre OS-medaljer. För tillfället är Pärmäkoski fyra i världscupen och hon siktar härnäst på att ta sig förbi trean Jessica Diggins från USA.

Piippo tog sina första världscuppoäng

Storlöftet Eveliina Piippo tog sina första poäng i världscupen då hon slutade på 28:e plats. Piippo åkte i mål drygt två minuter efter Pärmäkoski i sin tredje världscuptävling.

– Det kändes helt bra, jag kunde kanske ha starta hårdare. Med en liten kropp kommer det inte så lätt mjölksyra. Men jag är nöjd med mitt lopp.

– Om man kollar på resultat så har det blivit bättre, säger hon till Yle Sporten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport