Hoppa till huvudinnehåll

EIF:s fotbollsmatch i finska cupen flyttas till Karis

Centrumplan i Ekenäs den 5 mars 2018 kvart över två på eftermiddagen. Litet grön konstgräsplan, men ännu är det snö kvar.
Centrumplan i Ekenäs klockan 14.15 måndagen den 5 mars. Centrumplan i Ekenäs den 5 mars 2018 kvart över två på eftermiddagen. Litet grön konstgräsplan, men ännu är det snö kvar. Bild: Marica Hildén / Yle Ekenäs,Raseborg,Västnyland,centrumplanen

Ekenäs IF:s fotbollsherrar kan inte heller spela sin andra match i finska cupen på Centrumplan i Ekenäs. Matchen spelas i stället i Karis på tisdag (6.3).

Gruppspelsmatchen i den finska fotbollscupen mellan EIF och FC Honka/Akatemia från Esbo skulle spelas klockan 18 på Centrumplan i Ekenäs på tisdag.

Centrumplan i Ekenäs den 5 mars 2018 kvart över två på eftermiddagen. Litet grön konstgräsplan, men ännu är det snö kvar.
EIF:s match mot FC Honka/Akatemia spelas i Karis eftersom Centrumplanen i Ekenäs inte är lämplig för fotboll just nu. Centrumplan i Ekenäs den 5 mars 2018 kvart över två på eftermiddagen. Litet grön konstgräsplan, men ännu är det snö kvar. Bild: Marica Hildén / Yle Ekenäs,Raseborg,Västnyland,centrumplan ekenäs

De uppgifterna fanns länge på Finlands bollsförbunds webbplats på måndagen (5.3), men på eftermiddagen ändrades uppgifterna.

Bollförbundet: Man kan inte spela i Ekenäs

Pekka Soini, chef för tävlingsverksamheten, säger till Yle Västnyland att matchen spelas på konstgräsplanen i Karis och spelas klockan 17.

- Planen i Ekenäs är inte i sådant skick att man kan spela där.

Läktarna på Centrumplan i Ekenäs har inte snö på sig, men Raseborg försöker få bort snön från konstgräset.
Centrumplanens övertäckta läktare är snöfria. Läktarna på Centrumplan i Ekenäs har inte snö på sig, men Raseborg försöker få bort snön från konstgräset. Bild: Marica Hildén / Yle Ekenäs,Raseborg,Västnyland,centrumplan i ekenäs

Pekka Soini säger att det är trist när matcher måste flyttas.

- Men nu är det en sådan här vinter. Ibland har man kunnat spela fotboll ute den här tiden på året, och det kommer man säkert att kunna göra i framtiden också.

Förra matchen flyttades till Åland

EIF kunde inte spela matchen mot IFK Mariehamn hemma i Ekenäs i fredags (2.3).

Matchen spelades i Eckeröhallen på Åland. EIF vann över IFK Mariehamn med 1-0.

På lördag (10.3) har EIF sin sista gruppspelsmatch i finska cupen. EIF möter då TPS i Åbo klockan 14.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland