Hoppa till huvudinnehåll

Drabbade Sibboföretagets lokaler totalförstördes i fredagens eldsvåda

Resultatet av branden den 2:a mars 2018 vid AT-tuote i Sibbo
Resterna av de totalförstörda lokalerna. Resultatet av branden den 2:a mars 2018 vid AT-tuote i Sibbo Bild: Yle/Stefan Härus eldsvådor,Sibbo,skador,Storkärrs industriområde

I fredags utbröt en häftig eldsvåda i företaget AT-Tuotes lokaler på Storkärrs industriområde i Sibbo. Företagets produktionslokal och maskiner totalförstördes.

Vd Jorma Virtanen vid AT-Tuote som tillverkar sprayfärg säger att man just nu håller på att räkna ut hur stora de ekonomiska skadorna blev.

Företagets produktionslokaler och produktionsmaskineri har totalförstörts.

– Vi jobbar på att skaffa nya maskiner, men det tar sin tid att få dem att passa in i de lokaler vi har kvar. Det handlar inte om att köpa en enkel tvättmaskin, säger Virtanen. Till dess fungerar vår produktion inte som normalt.

Tanken är att en sidobyggnad på gården ska modifieras för att företaget ska kunna använda den som ersättande produktionslokal.

Resultatet av branden den 2:a mars 2018 vid AT-tuote i Sibbo
Resultatet av branden den 2:a mars 2018 vid AT-tuote i Sibbo Bild: Yle/Stefan Härus Sibbo,skador,Sipoon at-tuote

I fredags rapporterade Yle Östnyland om att en anställd skadades i eldsvådan. Jorma Virtanen säger att skadorna var lindriga.

– Den anställda fick hjärnskakning och lite blåmärken, men personen tillbringade bara fredag eftermiddag på sjukhuset och fick åka hem på lördagen.