Hoppa till huvudinnehåll

Fiorentina och Cagliari hedrar Astori – pensionerar nummer 13

Davide Astori håller upp en tröja med nummer 13
Davide Astori blev 31 år gammal. Davide Astori håller upp en tröja med nummer 13 Bild: EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI fotboll,Davide Astori,ACF Fiorentina

Ingen spelare kommer i framtiden att få bära nummer 13 i Fiorentina eller Cagliari. Klubbarna har bestämt sig för att pensionera numret efter Davide Astoris bortgång.

Davide Astori hittades i söndags död på ett hotellrum i Udine där han befanns sig för att spela ligamatch med Fiorentina. Först rapporterades det att Astori dog av på grund av hjärtproblem men polisen har startat en förundersökning krig en hypotes om dråp.

Astori spelade under största delen av sin karriär i Cagliari och flyttade sommaren 2015 till Fiorentina där han inför den här säsongen valdes till lagkapten.

Mittbacken spelade med nummer 13 på ryggen i både Cagliari och Fiorentina och efter hans bortgång väljer klubbarna att pensionera numret.

– För att hedra minnet av Davide Astori har Cagliari och Fiorentina tillsammans beslutat att pensionera nummer 13, skriver klubbarna i sociala medier.

Davide Astori kommer att begravas i Florens på torsdag.