Hoppa till huvudinnehåll

Matics drömmål räddade United: ”Glad att det gav tre poäng”

Manchester United var rejält pressat i bortamötet med Crystal Palace. Laget lyckades ändå hämta in ett tvåmålsunderläge i andra halvleken och Nemanja Matic gav laget segern med ett drömmål.

Crystal Palace har aldrig besegrat Manchester United i Premier League. I måndagens match såg laget länge ut att kunna bryta den sviten men det räckte inte hela vägen.

Andros Townsend skickade in 1–0 i den tionde minuten och efter Patrick van Aanholts 2–0 i början av den andra halvleken såg det riktigt bra ut för bottenlaget.

Då började Uniteds upphämtning. Chris Smalling nickade in reduceringen i den 55:e minuten och med kvarten kvar att spela prickade Romelu Lukaku in kvitteringen.

Uniteds vändning fullbordades sedan på stopptid då Nemanja Matic gjorde sitt första mål för klubben. Och det var ett riktigt drömmål. Serben tog emot bollen utanför straffområdet och drog till med vänstern på halvvolley.

– Jag är glad över mitt första mål i United. Jag är ingen målgörare men jag är glad att det gav oss tre poäng, säger Matic efter matchen.

Tack vare segern tog United tillbaka andraplatsen i ligan. United ligger två poäng före trean Liverpool. Lagen möts på Old Trafford på lördag.

Bildkälla: Viasat

Resultat:

Crystal Palace – Manchester United 2–3
11 min 1–0 Andros Towsend
48 min 2–0 Patrick van Aanholt
55 min 2–1 Chris Smalling
76 min 2–2 Romelu Lukaku
90 min 2–3 Nemanja Matic

Läs också

Nyligen publicerat - Sport