Hoppa till huvudinnehåll

Olavi Kaleva koordinerar fusionsförhandlingarna mellan Vasa och Korsholm

tre män
Olavi Kaleva. tre män Bild: Yle koskenkylän koulu i lovisa

Ledningsgruppen i förhandlingarna mellan Vasa och Korsholm har valt Olavi Kaleva till koordinator för fusionsförhandlingarna. Kaleva är före detta stadsdirektör i Lovisa och har också jobbat på Österbottens förbund.

Olavi Kaleva avgick som stadsdirektör i Lovisa förra våren. Orsaken var en förtroendekris mellan honom och stadsstyrelsen. Kaleva har tidigare också jobbat i chefsställning på Österbottens förbund.

Kaleva sitter ner med ledningsgruppen för första gången den 22 mars.

- Det var viktigt att vi fick det här valet gjort, säger Kim Berg (SDP), som under mötet valdes till ordförande för ledningsgruppen.

Lars Gästgivars (SFP) valdes till ordförande för styrgruppen, den större gruppen där styrelserna och fullmäktiges ordföranden sitter med.

Det som man också slog fast på tisdagens möte var fyra övergripande teman som ska gälla i förhandlingarna. Dessa teman är: Österbottens huvudstad, delområdenas stad, språkstabilitet och hållbar ekonomi.

Dessa teman presenteras för fullmäktigeförsamlingarna, på onsdag kväll i Vasa och på torsdag kväll i Korsholm. Den 19 april har man ett gemensamt möte.