Hoppa till huvudinnehåll

”Bättre laget vinner inte alltid” – tre mörka minuter fällde Tottenham ur Champions League

Gonzalo Higuain firar mål.
Gonzalo Higuain tungan på vågen. Gonzalo Higuain firar mål. Bild: EPA / All Over Press Gonzalo Higuaín

Juventus är klart för kvartsfinal i fotbollens Champions League efter en 2–1-seger borta över Tottenham i returmötet i London. Harry Kane var en stolpträff ifrån förlängning på slutet.

Argentinarna bar fram Juventus till ännu en CL-kvartsfinal. Gonzalo Higuains och Paulo Dybalas mål inom loppet av knappa tre minuter i andra halvlek blev avgörande.

Tottenham fick med sig oavgjort 2–2 borta i Turin i det första delmötet och tog ett kliv mot avancemang då Son Heung-Min öppnade målskyttet i den 39:e minuten.

Tottenham, som inte förlorat på hemmaplan sedan oktober, skapade fler chanser under den första timmen – men sedan föll allt samman.

I den 64:e minuten nickade Sami Khedira vidare Stephan Lichtsteiners inlägg till Gonzalo Higuain som satte in kvitteringen. Några minuter senare passade Higuain igenom sin landsman Paulo Dybala.

Dybala gjorde inget misstag, avslutade säkert sitt första CL-mål till 1–2 och Juventus avancerar med 4–3 totalt. Hemmalagets skyttekung Harry Kane prickade stolpen på slutet, men närmare än så kom inte Spurs.

”Vi förtjänade mer”

Erfarna Juventus, som inte bokfördes för andra skott på mål än de två fullträffarna, spelar sin tredje kvartsfinal på fyra år, medan Tottenhams Europatorka fortsätter.

– Jag är stolt över vår prestation i båda matcherna och jag tycker vi förtjänade mer än Juventus, men vi måste acceptera att det bättre laget inte alltid vinner, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino på klubbens webbplats.

I onsdagskvällens andra matchpar blev det engelskt avancemang. Manchester City förlorade hemma mot Basel med 1–2 men är vidare med 5–2 totalt efter krossen i Schweiz i det första mötet.

Resultat:

Tottenham - Juventus 1-2 (1-0)
39. Son 1-0
64. Higuain 1-1
67. Dybala 1-2

Juventus vidare med 4-3.

Manchester City - Basel 1-2 (1-1)
8. Jesus 1-0
17. Elyounoussi 1-1
71. Lang 1-2

City vidare med 5-2.

Läs också