Hoppa till huvudinnehåll

In the mood – en programserie om The American songbook

Mikrofon
Mikrofon Bild: Eila Haikarainen mikrofon

The American songbook är ingen sångbok, utan ett sammanfattande begrepp för de stora låtar som föddes i amerikansk showbiz från 1920-talet fram till slutet av 50-talet. Alexanders Ragtime band, Stardust, As time goes by, Night and day, Over the rainbow är bara en handfull örhängen i den sångskatt som rymmer närmare 500 låtar.

"Historian gör musik och musiken gör historia" - så sade George Gershwin i tiderna när han ville sammanfatta innehållet i The American songbook. I programserien presenteras örhängen från tidigt 1920- tal fram till slutet av 50-talet. De stora låtskrivarna hette Jerome Kern, Cole Porter, Richard Rodgers, Irwing Berlin, Harold Arlen. Och vi minns dem när vi hör Alexanders Ragtime band, White Christmas, Night and day, Over the Rainbow för att nämna några av de nästan 500 sångerna.

Serien sänds på söndagar kl. 18.03 från 11.3.2018 och varje avsnitt finns tillgängligt på Arenan i 30 dagar.

Redaktör: Benny Törnroos.