Hoppa till huvudinnehåll

Veteranerna spelade minimala minuter, Markkanen misslyckades totalt – Bulls åkte på storförlust i Detroit

DeMarre Carroll försöker blockera Lauri Markkanens skott.
Lauri Markkanen i farten (arkivbild). DeMarre Carroll försöker blockera Lauri Markkanens skott. Bild: AFP / Lehtikuva / Abbie Parr Lauri Markkanen,DeMarre Carroll

Efter en imponerande insats av hela Chicago Bulls unga trio mot Memphis Grizzlies för bara två dagar sedan kollapsade korthuset mot Detroit Pistons under natten till lördag finsk tid. Lauri Markkanen noterades för sex poäng då Bulls fick se sig besegrade med 83–99.

Sex poäng, åtta returer men lika många missade skott. Där Lauri Markkanens saldo då hans Chicago Bulls åkte på stryk borta mot Detroit Pistons.

Men finländaren var inte den enda som underpresterade mot Detroit under natten till lördag finsk tid. Zach LaVine missade tolv av totalt 15 skott i dusten samtidigt som Bobby Portis endast satte ett av sina totalt tio försök.

En besvikelse för Chicago-lotsen Fred Hoiberg, inte minst för att både Markkanen och LaVine noterats för över 20 poäng var i lagets senaste drabbning för bara två dagar sedan.

– Vi är för ojämna. Det är inte en överraskning eftersom Zach har missat en stor del av säsongen och Lauri spelar enorma minuter med tanke på hans erfarenhet i ligan. Det här är något som han aldrig har varit med om tidigare, förklarar Hoiberg för Chicago Tribune efter matchen.

Markkanen stod på planen i 26 minuter mot Detroit.

Veteranerna visade framfötterna – och bänkades

Inledningen var ändå hoppingivande för Bulls-truppen. Med veteranerna Justin Holiday och Robin Lopez på planen ledde Bulls med fem poäng över Detroit efter den första perioden – men då hade veteranerna gjort sitt.

Bulls, som officiellt vilat Holiday och Lopez eftersom man velat se hur samspelet utvecklas mellan lagets yngre garde, blev på onsdagen varnad av ligan för att förlora med flit – eller ”tanka”. Efter det har Bulls låtit Holiday och Lopez stå på plan minimala minuter.

– Det är lite annorlunda, säger Lopez till Chicago Tribune efter matchen.

– Men jag njuter av nya situationer. Det är en möjlighet att jobba på något som jag inte jobbat på tidigare. Man måste kunna vara så effektiv så möjlig för att hjälpa laget, tillägger han.

Resultat, NBA:

Detroit – Chicago 99–83
CHI Markkanen 6/8/2

Indiana – Atlanta 112–87

Toronto – Houston 108–105

Memphis – Utah 78–95

Milwaukee – New York 120–112

New Orleans – Washington 97–116

Denver – LA Lakers 125–116

Portland – Golden State 125–108

Sacramento – Orlando 94–88

LA Clippers – Cleveland 116–102

Läs också

Nyligen publicerat - Sport