Hoppa till huvudinnehåll

Ny blygsam placering för Romar i Kvitfjell – Jansrud säkrade titeln i favoritbacken

Andreas Romar i farten.
Andreas Romar i farten (arkivbild). Andreas Romar i farten. Bild: Lisi Niesner / EPA-EFE / All Over Press Andreas Romar

Det gick inte väggen i super-G heller för Andreas Romar i norska Kvitfjell. I störtloppstävlingen blev det en 46:e plats och på söndagen var Vasaåkaren 47:e snabbast ner för banan. Segern – både i dagens tävling och världscupen – gick till hemmadominanten Kjetil Jansrud.

Andreas Romar åkte ut med startnummer 56 på söndagen och lyckades inte skrälla. Av åkarna som genomförde loppet var Vasaåkaren femte långsammast, och då elva åkare åkte ur blev det till slut en 47:e plats för Romar.

Segern gick till kejsaren av Kvitfjell – norsken Kjetil Jansrud. Jansrud har nu vunnit sju super-G-tävlingar i backen, fler än någon annan i historien.

Norrmannen säkrade också totalsegern i super-G-världscupen i och med förstaplatsen på söndagen. Endast en deltävling återstår – men avståndet till tvåan Hannes Reichelt är tillräckligt stort.

– Jag njuter verkligen av det här, säger den nu trefaldige super G-världscupsvinnaren Jansrud till NRK efter tävlingen.

Andraplatsen gick till schweizaren Beat Feuz, medan Norges Adrian Smiseth Sejersted stod för en skräll och slutade trea. För 23-årige Sejersted, med startnummer 25, var placeringen den bästa i karriären.

Samtliga resultat hittas här (internationella skidförbundets hemsidor).