Hoppa till huvudinnehåll

Grönqvist håller EIF på jorden trots cupframgångarna: Måste vara realister

Etchu Tabe driver med bollen.
EIF har gått långt i finska cupen – och hoppas nå ännu längre. Etchu Tabe driver med bollen. Bild: Patric Westerlund Etchu Tabe,Ekenäs IF

Ny styrelseordförande samt avancemang i finska cupen. För EIF har de senaste dagarna varit hektiska. Nyblivne styrelseordföranden Kaj Grönqvist är tacksam över uppdraget, och samtidigt realistisk. "En placering bland de fem bästa är målsättningen", konstaterar han.

Under söndagen blev det klart att Kaj Grönqvist tar över som styrelseordförande för fotbollsektionen i Ekenäs IF. Idag lottades slutspelsparen i finska cupen – och EIF fick en rätt angenäm lottning.

EIF undvek nämligen ligalagen i cupen i kvalet till kvartsfinal.

"Det finns ligalag i cupen"

Nye styrelseordföranden Kaj Grönqvist är tacksam och vördnadsfull över det kommande uppdraget.

– Det betyder mycket. Det är med vördnad som jag tar emot uppdraget. EIF (fotbollssektionen) fyller ju 110 i år så det finns traditioner att förvalta, säger Grönqvist till Yle Sporten.

Porträttbild på Kaj Grönqvist.
Kaj Grönqvist har mångåriga traditioner att förvalta. Porträttbild på Kaj Grönqvist. Bild: Patric Westerlund / Yle ordförande,fotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Raseborg,Västnyland,Kaj grönqvist

Trots att EIF redan nått längre i cupen än flera av ligalagen – och förmodligen längre än vad någon vågat hoppas på – håller Grönqvist fötterna kvar på jorden.

– Vi försöker nå så långt som möjligt, men vi måste vara realister, eftersom det finns ligalag med i cupen, konstaterar han.

Försöker bygga så bra lag som möjligt

EIF hoppas även nå långt i den stundande säsongen i division ett. En bättre placering än de tre föregående åren är målet.

– Vi har inte diskuterat så mycket om det. Vi försöker just nu bygga ett så bra lag som möjligt. Åtminstone skulle vi vilja nå högre i tabellen än de senaste tre åren. Kanske en placering bland de fem bästa, analyserar han.

EIF möter AC Oulu i kvalet till kvartsfinalerna i finska cupen med avspark kommande lördag kl. 15.

Läs också