Hoppa till huvudinnehåll

Ässäts blixtsnabba boxplaymål ledde till fördel i västkustserien – också SaiPa behöll hemmafavören

Simon Suoranta firar mål, Ässät, hösten 2016.
Fördel Ässät. (Arkivbild) Simon Suoranta firar mål, Ässät, hösten 2016. Bild: Matti Raivio / All Over Press Simon Suoranta,Ässät

Slutspelet i ishockeyligan tjuvstartade med matcher om de två sista kvartsfinalplatserna. Ässät slog Lukko med 2–1 i västkustderbyt och är en seger från avancemang.

Ässäts Simon Suoranta drog på sig en utvisning efter bara 26 sekunder slutspelshockey men det gjorde ingenting. Lagkamraterna fixade 1–0 i numerärt underläge genom Matti Kuparinen bara 22 sekunder senare.

Jarno Kärki gjorde matchens segermål senare i perioden då han satte 2–0. Lukkos tröstmål kom via Janne Keränen i den tredje perioden och på torsdag spelar gultröjorna för sin säsong hemma i Raumo.

Hoppa över Twitterpostning

SaiPa vann – också utan öl i publiken

Också SaiPa lyckades hålla fast vid sin hemmafavör i matchserien mot Pelicans. En stark andra period hjälpte Villmandstrandslaget dra upp en tvåmålsledning: 1–1 blev 3–1 på två minuter.

SaiPa, som gärna vill ge sina åskådare chansen att dricka öl på läktaren, vann med 4–2 till slut och är en seger från avancemang. David Goodwin gjorde två mål för SaiPa.

Hoppa över Twitterpostning

Ligaettan Kärpät och tvåan TPS kommer att stå för motståndet för de två lagen som tar sig vidare från den första slutspelsomgången.

Slutspel, första omgången, resultat

SaiPa–Pelicans 4–2 (1–1, 2–0, 1–1)
13' 0–1 Siikonen
15' 1–1 Hamilton
31' 2–1 Kunyk
33' 3–1 Goodwin
41' 3–2 Jürgens
52' 4–2 Goodwin

Räddningar:
Frans Tuohimaa SAI: 6+8+14=28
Joona Voutilainen PEL: 12+10+4=26

Matchserien står 1–0 till SaiPa, bäst av tre gäller

Ässät–Lukko 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
1' 1–0 Kuparinen
12' 2–0 Kärki
51' 2–1 Keränen

Räddningar:
Andreas Bernard ÄSS: 7+8+10=25
Kaapo Kähkönen LUK: 7+7+9=23

Matchserien står 1–0 till Ässät, bäst av tre gäller

  • Djurens julfred omtyckt bland djurägare i Åbo

    Katter, hundar, kaniner och en häst deltog i evenemanget.

    Förr gick utlysningen av julfreden främst ut på att freda de vilda djuren i skogen. I över tio år har kyrkan i Åbo tillsammans med Åbo Djurskyddsförening utlyst djurens julfred också för husdjuren. Många trotsade kylan och besökte Mikaelskyrkan.

  • Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

    Har två år kvar på kontraktet med IFK Norrköping.

    Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport