Hoppa till huvudinnehåll

Komikerna Henrik Schyffert och Fredrik Lindström hoppade över Åbo - men Björn Gustafsson och Johan Glans kommer i april

Henrik Schyffert
Den svenske komikern Henrik Schyffert turnerade i Svenskfinland i februari. Pressbild. Henrik Schyffert Bild: Morgan Norman Henrik Schyffert

Språkvetaren och mångsysslaren Fredrik Lindström håller som bäst på att avsluta sin Finlandsturné, men till många Åbobors förvåning kommer han inte till Åbo.

Tidigare i år var även Fredrik Lindströms landsman Henrik Schyffert i Finland med sin nya soloshow "Var inte rädda", men inte heller Schyffert besökte Åbo.

Daniel Lindholm, producent på Humorhuset, säger att man tyvärr inte lyckas pricka in alla städer alla gånger.

- Det är ett stort pussel där många bitar måste falla på plats. Den här gången lyckades vi inte hitta en lämplig lokal för det rätta datumet, så tyvärr uteblev Åbo den här gången, säger Lindholm.

Personporträtt på Fredrik Lindström.
Fredrik Lindström håller som bäst på att avsluta sin Finlandsturné. Föreställningen går under namnet En afton med Fredrik Lindström. Personporträtt på Fredrik Lindström. Bild: Kitty Lingmerth Fredrik Lindström,komiker

Besvikna Åbobor

De Åbobor vi talade med säger sig vara besvikna och orkar inte bemöda sig att ta sig till Vasa eller Helsingfors för att se artisterna där i stället.

Det är ett stort pussel där många bitar måste falla på plats. Den här gången lyckades vi inte hitta en lämplig lokal för det rätta datumet, så tyvärr uteblev Åbo den här gången― Daniel Lindholm, producent på Humorhuset.
Johan Glans sitter i en rund fotölj likt en skurk från en james bond film. han har en vit angorakatt i famnen.
Johan Glans gästar ÅST den 12 april. Johan Glans sitter i en rund fotölj likt en skurk från en james bond film. han har en vit angorakatt i famnen. Bild: Robert Eldrim johan glans

Glans, Gustafsson, Hallberg och Grönroos besöker Åbo

Men det finns ändå saker som Åboborna kan se fram emot gällande komiker från Sverige.

Stand up klubben "HumorHuset" gör turné i södra Finland senare i vår och landar då på Kåren i Åbo den 5 april.

Stjärnnamnet den kvällen är den svenska komikern Björn Gustafsson. Samma kväll uppträder även Gustafssons landsman Nisse Hallberg samt finlandssvenska Janne Grönroos, känd från bland annat radio X3M.

Ett annat komikernamn från Sverige som också besöker Åbo senare i vår är Johan Glans. Han uppträder med sin föreställning "World Tour of the World" på ÅST den 12 april.

Läs också