Hoppa till huvudinnehåll

Nytt biljettrekord vid Paralympics: "Fantastiska nyheter"

Publik vid de paralympiska spelen i Pyeongchang.
Publik vid de paralympiska spelen i Pyeongchang. Bild: /All Over Press paralympiska spelen,Winter Sports

Aldrig tidigare har man sålt så många biljetter till vinterupplagan av de paralympiska spelen som i Pyeongchang 2018. Det här är fantastiska nyheter, säger den intenationella paralympiska kommitténs ordförande Andrew Parsons och hyllar lokalbefolkningens engagemang.

320 531 biljetter.

Så många har arrangörerna sålt i Sydkorea, och det är nytt rekord.

På måndagskvällen slogs det gamla rekord från Sotji 2014 och redan nu står det klart att man sålt mer än dubbelt fler biljetter än vad var fallet i Turin för tolv år sedan.

Hittills har curling och hockey lockat mest publik, två grenar som avgörs i kuststaden Gangneung, men också skidsporterna uppe i Pyeongchang har lockat folk till läktarna i takt med att vårvädret infunnit sig på allvar.

– Efter de första tre tävlingsdagarna har responsen från koreanerna och de aktiva varit lysande. Idrottarna njuter av publikstödet som ger energi att göra fantastiska insater, säger Andrew Parsons på den officiella webbplatsen för spelen.

Andrew Parsons vid de paralympiska spelen i Pyeongchang.
Parsons i Pyeongchang. Andrew Parsons vid de paralympiska spelen i Pyeongchang. Bild: /All Over Press Andrew Parsons,International paralympic committee (Ipc)

Arrangörskommitténs ordförande Hee-beom Lee ansluter sig till hyllningskören.

– Det sydkoreanska folket har omfamnat tävlingarnas passion och flera i publiken får uppleva paraidrott för första gången. Vi är också glada över antalet internationella gäster som skapat en fin inramning för idrottarna att prestera under, konstaterar Lee.

De paralympiska spelen i Pyeongchang avslutas på söndag. Finland har hittills lyckats vinna ett guld genom snowboardåkaren Matti Suur-Hamari.

Läs också