Hoppa till huvudinnehåll

Sport valde Vasasonen Ari-Pekka Pajuluoma till chefstränare: "Vi vet att han har ett örnhjärta som slår"

Ari-Pekka Pajuluoma.
Ari-Pekka Pajuluoma tar över ansvaret i bekant klubb. Ari-Pekka Pajuluoma. Bild: Juha Tamminen/All Over Press Ari-Pekka Pajuluoma

Sports klubbledning har inte legat på latsidan sedan säsongen tog slut. Tomek Valtonen fick snabbt sparken och i dag blev det klart att Ari-Pekka Pajuluoma ska leda laget framåt.

Så sent som i lördags spelade Sport sin sista match den här säsongen men laget har redan hunnit avskeda sin chefstränare Tomek Valtonen och hitta en ersättare.

Ari-Pekka Pajuluoma ska leda örnarna i Vasa mot bättre resultat.

– Vi vet att han har ett örnhjärta som slår, säger sportchefen Markus Jämsä under presskonferensen.

– Vi tyckte det var viktigt att hela organisationen skulle kunna ställa sig bakom chefstränarvalet. Vi vet att Pajuluoma kan mycket om modern ishockey och att han har bra koll på läget och behoven i Vasa. Det här beslutet tror jag hjälper oss nå bra resultat nästa säsong, säger Jämsä på lagets webbplats.

Pajuluomas kontrakt är på 1+1 år.

Hoppa över Twitterpostning

Nästan hela livet i Sport

Pajuluoma har ett långt förflutet i Sport. Som spelare nådde han representationslaget och var kapten säsongen 2003–04 i Mestis.

Att få leda Sport är en dröm, menar Pajuluoma.

– Jag tänkte att jag skulle vara ganska galen om jag tackade nej, säger Pajuluoma om telefonsamtalet och erbjudandet han fick av Sport.

Också som tränare har Pajuluoma haft mycket att göra med Sport. Sista Mestissäsongen hade han huvudansvaret för laget en kort tid och han var assisterande tränare för Valtonen under den första ligasäsongen. Dessutom har han lett Sports juniorlag i flera repriser.

Tomek Valtonen.
Tomek Valtonen tog Sport till slutspel en gång. Tomek Valtonen. Bild: All Over Press Tomek Valtonen

– Jag får sitta här stolt i dag. En dröm blir sann, säger Pajuluoma, som har varit chefstränare för Hermes i Mestis i slutet av den här säsongen.

De kommande veckorna lär bjuda på nya spelarkontrakt.

Sports säsonger i ligan:
2014–15: Sista plats i grundserien, 60 poäng
2015–16: Tionde plats, 83 poäng, föll ut i första rundan mot TPS med 0–2 i matcher
2016–17: Näst sist, 69 poäng
2017–18: Sist, 58 poäng

Årets slutspel kör i gång i kväll med matcherna SaiPa–Pelicans och Ässät–Lukko.

Läs också