Hoppa till huvudinnehåll

Strikt hierarki drabbar unga läkare - kan botas med mera ledarskapsutbildning

Tecknad läkare trycker ner kollegor.
Tecknad läkare trycker ner kollegor. Bild: Yle Nyhetsgrafik/Tanja Ylitalo läkare,vuxenmobbning

Flera unga läkare som Yle har pratat med vittnar om att de har blivit osakligt bemötta av äldre kollegor på arbetsplatsen. Majoriteten av sjukvårdsdistriktens direktörer känner igen problemet.

Då Yle intervjuade tio unga läkare om arbetsplatskulturen var svaren nedslående.

Läkarna jobbar på olika håll i landet, men de kan alla berätta om samma problem - unga läkare tvingas utstå osakligt bemötande på arbetsplatsen.

De säger till och med att problemet är allmänt känt inom läkarkåren och att det helt enkelt handlar om en tyst överenskommelse – det är bara så det är.

- Den som har en viss ”gradbeteckning” och ett visst kunnande är den som bestämmer. Om man sakligt vill säga sin åsikt om ett visst ingrepp kan man bli grundligt utskälld och förolämpad. Det görs mycket tydligt vem det är som bestämmer takten på arbetsplatsen. Det behöver hända endast en gång för att det ska kunna påverka en ung läkares karriär, säger en anonym läkare.

"Responsen kan vara riktigt osaklig"

De tio unga läkarna, alla under 35 år gamla, berättar också att det är lätt hänt att man bli stämplad som svår att jobba med, varefter man kan bli utfryst på arbetsplatsen.

- Responsen kan vara riktigt osaklig, gå till personligheter och avsiktligt sårande. Det här kan dessutom hända när andra kollegor är närvarande, vittnar en läkare.

Läkare tittar på röntgenbild.
Läkare tittar på röntgenbild. läkare,röntgen

Problemet är bekant inom Läkarförbundet. Ordförande Marjo Parkkila-Harju fördömer bestämt osakligt beteende inom branschen.

- Jag är orolig eftersom det hörs så mycket om den här saken. Dåligt beteende ska absolut inte tolereras. Att förnedra en kollega är inte godkänt under några som helst omständigheter, säger Parkkila-Harju.

Ordförande för Yngre läkares förening, Sara Launio, håller med.

- Yngre och äldre läkare ska behandlas med samma respekt. Här finns inga tolkningsmöjligheter, slår Launio fast.

Svårt att avskeda nyckelpersoner

Med anledning av det som de unga läkarna har berättat skickade Yle ut en enkät till alla direktörer för de 20 sjukvårdsdistrikten i Finland. Av dessa svarade 17 direktörer.

En majoritet av de som svarade, tio stycken, håller med om att unga läkare blir utsatta för osakligt bemötande av äldre kollegor.

14 direktörer säger att deras sjukvårdsdistrikt omedelbart skrider till åtgärder utgående från informationen de har fått via Yles rapportering om hur unga läkare behandlas.

Trött läkare
Trött läkare Bild: Mostphotos läkare,trötthet,stress,hälsa

Alla direktörer är ense om att den som gör sig skyldig till osakligt beteende ska tillrättavisas omedelbart.

- Det är viktigt att den som har handlat osakligt lägger märke till och erkänner sitt felaktiga beteende, säger Jari Jokela, direktör för Lapplands sjukvårdsdistrikt.

Enligt Jokela är situationen ändå allt annat än lätt för arbetsgivaren.

Äldre, erfarna läkare är ofta nyckelpersoner inom de organisationer de jobbar för. Om de avskedas kan det leda till stora problem för verksamheten.

Mera ledarskapsutbildning kan få problemet att försvinna

Yle har även intervjuat ledarna för de fem medicinska fakulteterna i Finland, det vill säga dekanerna. Även de fördömer den behandling unga läkare måste utstå.

Risto Renkonen, dekan vid Helsingfors universitets medicinska fakultet, utlovar en hjälpande hand.

- Fakulteten kan påverka genom att erbjuda ledarskapsutbildning i både grund- och specialiseringsstudierna. På det sättet kan vi få det här problemet att försvinna, tror Renkonen.

Dekan Renkonen är inte ensam om sin åsikt. Även de tio unga läkarna samt en stor del av de 17 sjukvårdsdirektörerna hoppas på en liknande lösning.

Läkare med spruta.
Läkare med spruta. läkare,Spruta

Vesa Lund, direktör för sjukvårdsdistriktet i Satakunta, understryker att det inte är undervisning för administrativt chefskap som behövs, utan ledande arbete i grupp.

Kollegan i Kymmenedalen, Marja-Liisa Mäntymaa, säger att det redan nu görs bedömningar kring vad man kan lära ut i grundutbildningen.

- Vid sidan om att utbilda unga läkare lönar det sig att satsa också på chefsutbildning eftersom en del av cheferna har mycket tunna ledaregenskaper, säger Mäntymaa.

Arbetslivskunskaper kan vara till nytta

Yngre läkares förening förespråkar att omfattningen av den obligatoriska ledarskapsutbildningen för specialistläkare utökas från 10 till 30 studiepoäng.

Dessutom önskar föreningen att grundutbildningen ska innehålla handledning om allmänna arbetslivskunskaper.

- Grundutbildningen fokuserar väldigt mycket på det kliniska jobbet. Att lära sig arbetslivskunskaper skulle garanterat vara till nytta i jobbet, säger föreningens ordförande Sara Launio.

År 2013 godkände Läkarförbundet direktiv i nio punkter för hur man ska upprätthålla en värdig anda och gott kamratskap mellan läkare.

Två läkare skakar hand.
Två läkare skakar hand. Bild: Lev Dolgachov hälsovård,läkare

Artikeln är skriven utgående från Yle Uutisets texter Kiusaamista, nöyryyttämistä, solvaamista ja savustamista – nuoret lääkärit kertovat alalla vuosia jatkuneesta asiattomasta käytöksestä och Yle selvitti: Nuorten lääkäreiden kyykytys tunnistetaan laajalti sairaanhoitopiirien ja lääketieteen tiedekuntien johtoportaissa av Joni Piirainen, översatt av Jonas Blomqvist.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes