Hoppa till huvudinnehåll

Trots speciell plats i fansens hjärtan – nu lämnar Risto Dufva Jukurit

Jukurit spelar i ishockeyligan.
Risto Dufva (vänster) har gjort sitt i Jukurit. Jukurit spelar i ishockeyligan. Bild: All Over Press Mikkelin Jukurit,FM-ligan i ishockey,ishockey,Risto Dufva,Ville Nieminen

Jukurit låter chefstränaren Risto Dufva gå efter en 13:e plats i ishockeyligan. Så sent som i december skrev Dufva på ett kontrakt till 2020.

Sedan tidigare var det klart att Jukurits assisterande tränare Ville Nieminen skulle lämna laget för Pelicans. Nu blir Jukurit också tillfälligt utan chefstränare.

Under ledning av Risto Dufva nådde Jukurit en 11:e och en 13:e plats under sina två första säsonger i ligan.

– Två säsonger har visat att Jukurit från S:t Michel är ett ligalag och en ligaorganisation och att Södra Savolax förtjänar en plats i ligan, sade Dufva på Jukurits webbplats.

FM-guld med JYP

I år var Jukurit långt från en slutspelsplats men ändå har Dufva en speciell plats i Jukuritfansens hjärtan. Han ledde Jukurit upp till Mestis på 90-talet och vann flera Mestismästerskap med laget på 2000-talet.

Våren 2009 ledde Dufva JYP till FM-guld.

– Tränarjobbet tar en hel del energi och efter säsongen ansåg vi att jag har bidragit med mitt till Jukurits ligaresa, och att det är dags att hitta någon ny på positionen. Jag kommer ändå ivrigt på match till arenan nästa säsong för att heja på mitt mentala hemmalag, sade Dufva.

Jukurits vd Tuomas Mutku var fåordig om orsakerna till att Dufva lämnar laget.

– De vill jag inte gå in på desto mera, sade Muotka till Yle Urheilu.

– Efter säsongen diskuterade vi och kom till den här lösningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport