Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa Tor besegrade SB Vaasa och går till semifinal: ”Vi kan ta alla lag vi möter”

Innebandyspelare
Bild från lördagens match mellan Lovisa Tor och SB Vaasa. Innebandyspelare Bild: Lovisa Tor / Benny Liljendahl Lovisa Tor,innebandy,Sb vaasa,Innebandys 1-division,innebandyspelare,jimmy sved

Det var spännande värre då den tredje och avgörande kvartsfinalmatchen mellan Lovisa Tor och SB Vaasa spelades i Lovisa på tisdagskvällen. Hemmalaget knep segern med slutsiffrorna 2–1.

Lovisa Tor har haft en bra säsong i innebandyns division 1. Tor slutade trea i grundserien och är nu klart för semifinal efter en seger mot SB Vaasa på tisdagen.

SB Vaasa tog hem den första matchen med siffrorna 4–9 och efter det gällde det för Tor att vinna eller försvinna. Lovisalaget lyckades vinna både söndagens och tisdagens matcher.

– Det känns bra i dag, säger Torspelaren Peik Salminen på onsdagsmorgonen. Vi spelade en tuff serie. Vi fick ordentligt med stryk i den första kvartsfinalen och var i underläge men lyckades komma tillbaka och försvara.

Innebandyspelare
Bild från lördagens kvartsfinal. Innebandyspelare Bild: Lovisa Tor / Benny Liljendahl Lovisa Tor,innebandy,Sb vaasa,innebandyspelare,Innebandys 1-division,jonas hällfors

Salminen konstaterar också att spelarna nu kan känna att de har gjort något bra efter att de lyckades hålla SB Vaasa på avstånd under de två senare kvartsfinalerna.

Vad var det som gjorde att ni lyckades vända?

– Försvarsspelet och målvaktsspelet. I lördags misslyckades vi taktiskt och på lite andra sätt, och vi ändrade på försvarsspelet efter matchen. Vi fick försvara annorlunda och lyckades stänga deras chanser.

Enligt Peik Salminen har SB Vaasa ett par av de bästa anfallsspelarna i division 1, Tero Saaristo och Kevin Nylund.

Tor lyckades ändå hålla dem i schack så att de gjorde ett mål var i de två sista matcherna i stället för de vanliga fem, sex målen.

– Vi höll vårt eget mål rent och litade på att vi själv gör tillräckligt med mål. Vi gjorde ändå bara två mål i går (läs: tisdag), vilket är ovanligt i innebandy. Det visar på starkt lagspel.

Innebandyspelare
I semifinalerna är det M-Team som väntar. Arkivbild från en tidigare match mellan lagen. Innebandyspelare Bild: Lovisa Tor / Benny Liljendahl Lovisa Tor,innebandy,Innebandys 1-division,innebandyspelare,M-team,eetu erkkilä

I semifinalerna är det M-Team från Helsingfors som väntar. Den första matchen spelas i Helsingfors på lördag och den andra matchen i Lovisa på söndag. En eventuell tredje match spelas åter i Helsingfors på tisdag.

Hur tror ni att ni klarar er mot M-Team?

– Jag tror nog att vi klarar av dem. Vi spelade två matcher mot dem i grundserien och vann båda. Jag litar på att mitt lag tar dem, säger Peik Salminen.

Han konstaterar ändå att tufft spel väntar i semifinalerna. Situationen är lite liknande som den med SB Vaasa; M-Team har några väldigt duktiga spelare.

– Det gäller att fortsätta det vi började med, att försvara oss lika bra som nu och göra fler mål än motståndaren. Försvarsspelet är alltid viktigast i playoffmatcher.

Ligakval väntar?

Om Lovisa Tor går segrande ur semifinalerna har laget en chans att kvala till innebandyligan.

– Hela säsongen har jag sagt att det inte finns ett lag som vinner över oss när vi spelar som vi kan, säger Salminen. Men det hänger på så små saker. En dålig dag, lite skador eller en flunsa kan sätta stopp för oss.

Salminen säger att Tor absolut har en chans att klara av alla lag som kommer emot. Nu gäller det att klara av M-Team och undvika sommarlov under veckoslutet.

Artikeln har uppdaterats 14.3.2018 kl. 11.38. Ett citat och ordvalen i en mening preciserades.