Hoppa till huvudinnehåll

Finalrepris, brittiskt toppmöte – här är kvartsfinalparen i Champions League

Fest för Real Madrid i Cardiff.
I fjol fick Real Madrid lyfta bucklan. Fest för Real Madrid i Cardiff. Bild: EPA/ANDY RAIN Uefa Champions League,2017,Real Madrid

Nu står det klart vem som möter vem i kvartsfinalerna i fotbollens Champions League. Bland annat bjuder nästa omgång på en repris på fjolårsfinalen mellan Juventus och Real Madrid – medan Liverpool ställs mot Manchester City.

Åtta lag återstår i årets upplaga av den europeiska toppfotbollsturneringen. Nu står det dessutom klart vilka matchparen är i kvartsfinalerna.

Paren lottades ut på fredagen i Nyon av Andrij Sjevtjenko, som själv vann Champions League en gång under sin karriär. Finalen, som spelas den 26 maj, går av stapeln i den tidigare stjärnanfallarens hemland Ukraina – på olympiastadion i Kiev.

Kvartsfinalerna är också det första skedet där lottningen var helt öppen, vilket innebär att det inte fanns några hinder för lag från samma länder att ställas mot varandra – och Liverpool ställdes genast mot Premier League-ettan Manchester City.

Kvartsfinalerna kommer också att bjuda på en repris på fjolårets final och på semifinalsserien från 2015 då Juventus ställs mot Real Madrid. År 2015 var den gamla damen från Turin starkare, men i fjol drog Los Blancos det längre strået.

I de två övriga kvartsfinalerna hittas en klart starkare part. Barcelona ställs mot AS Roma medan Sevilla får försöka skrälla mot Bayern München.

Matchdagarna är 3 och 4 april för det första mötet och 10 och 11 april för den avgörande drabbningen. Det klarnar senare vilka lag som spelar när. Yle sänder en match varje Champions League-tisdag.

Semifinalparen lottas i sin tur den 13 april.

Kvartsfinalsparen i Champions League:

Barcelona – AS Roma

Sevilla – Bayern München

Juventus – Real Madrid

Liverpool – Manchester City

Läs också

Nyligen publicerat - Sport