Hoppa till huvudinnehåll

Finland laddar för EM-kvalet – Tamminen inte med i truppen

Teemu Tamminen, Finland-Slovakien, januari 2018.
Teemu Tamminen åker inte med landslaget till Georgien. Teemu Tamminen, Finland-Slovakien, januari 2018. Bild: Handbollsförbundet handboll,Finlands herrlandslag i handboll,Teemu Tamminen

Teemu Tamminen finns inte med i det finländska landslag som kommer att spela en fyrnationsturnering i april. Chefstränaren Kaj Kekki säger ändå att Tamminen är en viktig spelare för laget i det kommande EM-kvalet.

I början av april kommer Finlands handbollsherrar att resa till Georgien för att spela i en fyrnationsturnering. I den turneringen kommer man förutom värdnationen även att möta Italien och Israel.

Turneringen är ett led i förberedelserna inför kvalet till EM år 2020. I dag presenterade chefstränaren Kaj Kekki truppen och en spelare som saknas är Teemu Tamminen.

– Jag har pratat mycket med Teemu och tillsammans bestämde vi att det är en bättre lösning att han inte reser med laget nu. Han är ändå en viktig spelare för landslaget med tanke på kommande kval, säger Kekki i ett pressmeddelande.

I höstas missade Tamminen en landslagssamling på grund av det han kallade en kommunikationsmiss. Efteråt sa han att det är en hederssak att få spela i landslaget.

Bland de spelare som nu är uttagna till turneringen finns till exempel Miro Koljonen som är tillbaka efter sin skada. Kekki lyfter också fram spelare som Robin Granlund, Benjamin Helander och Topias Laine som behöver få mer landslagserfarenhet.

– Det är viktigt att ge de som spelat lite mindre i landslaget mer ansvar nu, säger Kekki.

Turneringen pågår mellan den 3 och 6 april. Spelschemat klarnar i ett senare skede. Grupperna till EM-kvalet lottas den 13 april.

Finlands trupp:

Tuomas Laitinen, Atlas (mv)
Mikael Mäkelä, Dicken (mv)

Joakim Broman, Dicken
Fredrik Forss, GrIFK
Robin Granlund, Dicken
Johan Gripenberg, Dicken
Benjamin Helander, BK-46
Oscar Kihlstedt, BK-46
Miro Koljonen, GrIFK
Topias Laine, BK-46
Ian Martin, Karlskrona (SWE)
Nico Rönnberg, Cocks
Robin Sjöman, Cocks
Richard Sundberg, GrIFK
Roni Syrjälä, Cocks
Vincent Voutilainen, SIF
Theo Westerlund, Cocks