Hoppa till huvudinnehåll

Sergei Eremenko nobbar finska landslaget – väljer att representera Ryssland i fortsättningen

Sergei Eremenko inför en landskamp.
Sergei Eremenko. Sergei Eremenko inför en landskamp. Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press Sergei Eremenko

Jakobstadstalangen Sergei Eremenko kommer inte längre att representera Finland i landslagssammanhang, meddelar U19-landslagstränaren Juha Malinen. Istället kommer Eremenko att spela för Ryssland.

Beskedet innebär att Eremenko inte kommer att spela för U19-landslaget i hemma-EM i sommar. Enligt Malinen ska Eremenko ha meddelat om sitt beslut tidigare i veckan.

Det internationella fotbollsförbundet Fifa ska ännu godkänna Eremenkos ansökan om att representera ett annat land.

Hoppa över Twitterpostning

Malinen ville inte kommentera ärendet ytterligare på fredagen. Enligt Malinen är endast spelare som totalt har förbundit sig till U19-landslaget uttagna till truppen - och Eremenko är därmed inte längre en del av juniorlandslaget.

Eremenko har spelat nio matcher för U19-landslaget och noterats för tre mål i landslagsdressen. För tillfället spelar Eremenko i Spartak Moskva, och har tidigare representerat schweiziska FC Basel samt fostrarklubben FF Jaro.

Läs mera:

Kanerva accepterar Sergeis beslut – väntar på Romans besked

Han har gjort det här beslutet och vi går vidare säger Finlands förbundskapten Markku Kanerva angående Sergei Eremenkos val att representera Ryssland i framtiden. Snart ska det också komma ett besked om Roman Eremenko återvänder till landslaget då han avtjänat sin avstängning.

Läs mera:

Koivukangas: Sergei Eremenkos beslut ligger helt i linje med hans ambitionsnivå

Nyheten om att fotbollsspelaren Sergei Eremenko väljer att göra en satsning på en landslagsframtid inom Rysslands må ha kommit som en chock för många, men beslutet ligger helt i linje med hans ambitionsnivå, skriver Yle Sportens Antti Koivukangas.

Läs också