Hoppa till huvudinnehåll

The Telegraph: Nervgiftet kan ha kommit till Storbritannien i dotterns resväska

Brittisk militär klädde på sig skyddsdräkter på söndagen då de förberedde sig för att flytta bort bilar från en parkering i Salisbury.
Fler än 500 poliser och militärer har deltagit i utredningen kring nervgitattacken mot Sergej Skripal och hans vuxna dotter. Brittisk militär klädde på sig skyddsdräkter på söndagen då de förberedde sig för att flytta bort bilar från en parkering i Salisbury. Bild: EPA-EFE/NEIL HALL Salisbury,Sergei Skripal

De brittiska underrättelsetjänsterna tror att nervgiftet som användes mot den tidigare dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter i Salisbury kan ha kommit in i landet i dotterns resväska, rapporterar The Telegraph.

The Telegraph stöder sig på källor som säger att underrättelsetjänsterna nu undersöker en teori enligt vilken nervgiftet skulle ha gömts i kläder eller smink i Julia Skripals resväska i Moskva.

Ett annat alternativ skulle vara att giftet gömdes i en present som Sergej Skripal öppnade i sin bostad i Salisbury.

Enligt brittiska myndigheter kan 131 personer ha utsattas för nervgiftet Novitjok. 46 av dem har sökt sig till sjukhus. Ingen av dem har ändå visat några förgiftningssymptom.

Fler än 500 poliser har deltagit i undersökningen kring nervgiftattacken. Dessutom har polisen fått stöd av militären.

Ryssland har upprepade gånger förnekat inblandning i fallet. På onsdagen presenterade Storbritanniens premiärminister Theresa May en rad åtgärder mot Ryssland med anledning av Rysslands agerande på brittisk mark.