Hoppa till huvudinnehåll

Stor målshow av Salah – rycker i skytteligan efter magisk insats

Mohamed Salah och Roberto Firmino firar i Liverpool.
Mohamed Salah och Roberto Firmino utgör viktiga komponenter i en av hela Fotbollseruopas hetaste anfallskedjor. Mohamed Salah och Roberto Firmino firar i Liverpool. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Mohamed Salah,Roberto Firmino

Liverpool var fullständigt överlägset – och Mohamed Salah gjorde precis allt rätt. Med fyra mål ledde skyttekungen ”Reds” till en brakseger mot Watford.

Liverpool behövde något positivt att greppa tag i en vecka efter det tunga tappet mot Manchester United. Man fick det – flera gånger om.

Ett enkelt steg mot en säkrad topp fyra-position, en ny bekräftelse på vad det är som Manchester City får se upp med i Champions League-kvartsfinalen i april.

Det mesta stämde för Liverpools del i kvällens 5–0-seger hemma mot Watford. Framför allt är den offensiva trions motorer varvade till max.

Mohamed Salah var inblandad i allt. Han satte hela fyra av målen och spelade fram till kedjekompisen Roberto Firminos fullträff när Liverpool tog över tredjeplatsen i Premier League-tabellen.

28 mål på 30 matcher

Den röda fartmaskinen rivstartade, Salah trixade sig igenom och rullade in 1–0 i matchminut fyra. Redan där kändes det avgjort – och precis före paus utökade Salah.

Egyptiern har varit fullständigt briljant och han stängde butiken för kvällen när han satte sitt fjärde mål för kvällen. Salah hann varva Watford med att sätta sitt första hattrick för Liverpool innan han avslutade sitt dagsverke med 5–0-målet.

Salah har nu noterat 28 ligamål på 30 ligaduster. Han leder skytteligan före Harry Kane och med tanke på att Kane är skadad har Salah ett perfekt läge för att ro hem titeln som målkung under sin debutsäsong i ”Reds”.

Någon hybris efter den fenomenala insatsen? Tvärtom.

– Jag måste tacka alla i laget. Jag hade inte nått hit utan dem och det viktiga är att ta tre poäng. Vi reagerade bra efter förlusten förra veckan. Nu höll vi nollan, tog full pott och knep viktiga poäng, säger Salah i Viasats sändning.

På grund av kvartsfinalerna i FA-cupen spelas bara fyra Premier League-matcher under helgen. I dagens tre övriga fajter tog Crystal Palace en tung seger i bottenstriden, medan Everton och Bournemouth definitivt börjar vara på säker mark efter varsin triumf.

Tottenham spelar semi på hemmaplan

I den ena av dagens två kvartsfinaler i FA-cupen tog sig Tottenham enkelt vidare till semifinal. Christian Eriksen gjorde två av målen när Swansea besegrades med 3–0.

Christian Eriksen.
Christian Eriksen satte två mål. Christian Eriksen. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Christian Eriksen

Därmed lever hoppet om första titeln sedan 2008 för ”Spurs”. Nu ska laget spela semifinal på Wembley – Tottenhams hemmaplan den här säsongen.

– Det är en lång väg att vandra fortfarande, men vi har möjligheten. Och för sju månader sedan var Wembley en skräck. Nu är vi trygga och glada att spela där, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino till BBC.

De övriga kvartsfinalparen är Manchester United–Brighton, Wigan–Southampton och Leicester–Chelsea. De matcherna spelas också under helgen.

Resultat, Premier League:

Bournemouth–West Bromwich 2–1 (0–0)
Huddersfield–Crystal Palace 0–2 (0–1)
Stoke–Everton 1–2 (0–0)
Liverpool–Watford 5–0 (2–0)

Resultat, FA-cupen:

Swansea–Tottenham 0–3 (0–2)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport