Hoppa till huvudinnehåll

Kauppi vald till världens bästa innebandyspelare

Veera Kauppi får en kram av Jenna Saari i VM-finalen 2017.
Veera Kauppi får en kram av Jenna Saari i VM-finalen 2017. Veera Kauppi får en kram av Jenna Saari i VM-finalen 2017. Bild: All Over Press innebandy,Veera Kauppi,Finlands damlandslag i innebandy

Åren 2014–2016 valdes den svenska landslagsstjärnan Anna Wijk till världens bästa kvinnliga innebandyspelare. Finlands landslagsanfallare Veera Kauppi är världens bästa anno 2017.

– Det känns otroligt. Sedan jag var liten så har jag velat bli världens bästa fotbollsspelare. Men visst är det här också okej, säger Kauppi i en intervju för sin klubb KooVee från Tammerfors.

– Men jag har inte spelat fotboll sedan skadan jag fick för två år sedan, eftersom jag ville fokusera på innebandyn och VM. Det var faktiskt på en fotbollsträning som jag fick min knäskada när vi var i Österrike på ett läger med U18-landslaget, säger Veera Kauppi till Innebandymagazinet.

Finland vann sedermera VM-silver. Guldet gick efter straffar till Sverige – precis som året innan.

Det var i samband med KooVees sista match i grundserien i damernas innebandyliga under helgen som den 20-åriga Veera Kauppi hyllades för utmärkelsen världens bästa innebandyspelare 2017.

– Jag är ärad eftersom det är så många bra spelare på listan. Det var nog en överraskning, och jag är väldigt glad.

Första finländare

Kauppi är den första finländska damen som väljs till världens bästa innebandyspelare av tidningen Innebandymagazinet i samverkan med förbundskaptener och internationell media från innebandyns mest inflytelserika länder.

Kauppi fick mest röster, och vann före tvåan Emelie Wibron från Sverige och Corin Rüttimann från Schweiz. Nina Rantala var näst bästa finländare på sjunde plats. Ytterligare två finländare rymdes bland de tio bästa; Tiltu Siltanen var nia och My Kippilä tia.

Titeln har delats ut sedan år 2007. Anna Wijk och Emelie Lindström, bägge från Sverige, har vunnit tre gånger var.

Hoppa över Twitterpostning

  • Ryska medborgaren omhäktas i Airiston Helmi- utredningen

    Mannens advokat ville att han friges omedelbart.

    Egentliga Finlands tingsrätt har omhäktat en av de två män, som misstänks för grovt skattebrott och medhjälp till grovt skattebrott i samband med Airiston Helmi- utredningen. Mannen krävde att bli frisläppt, men han häktas alltså fortsättningsvis.

  • Vem vill du se som gäst i Efter Nios soffa?

    Skicka in dina gästförslag till Efter Nios redaktion!

    Det är dags igen för publikens önskeprogram i Efter Nio! Det betyder att vi fyller ett helt program med gäster som ni, kära tittare, har föreslagit. Vem ska ta plats mellan Sonja Kailassaari och Mårten Svartström i soffan?

Läs också

Nyligen publicerat - Sport