Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen fortfarande borta – reste inte med Bulls till New York

Lauri Markkanen.
Chicago och New York möts igen, men varken Lauri Markkanen eller Kristaps Porzingis kommer att spela. Lauri Markkanen. Bild: EPA Lauri Markkanen

NBA-laget Chicago Bulls får fortsättningsvis klara sig utan sin rookiestjärna. Klubben meddelar att laget åker till sin bortamatch mot New York Knicks utan Lauri Markkanen – som med andra ord missar sin femte match på raken.

Markkanen har vilat Bulls fyra senaste matcher på grund av en ryggskada, som enligt tränaren Fred Hoiberg orsakats av att den finländska nykomlingen inte är van med matchtakten i den nordamerkanska proffsligan.

Förutom antalet matcher har också arbetsbördan på parketten kommit som en kalldusch för Markkanen, medgav Hoiberg tidigare.

– Lauri spelar enorma minuter med tanke på hans erfarenhet i ligan. Det här är något som han aldrig har varit med om tidigare, konstaterade Hoiberg efter Chicagos förlust mot Memphis tidigare i månaden.

Stjärnfattigt möte att vänta

Förutom Markkanen saknas också Kris Dunn och Zach LaVine igen från Bulls spelande uppsättning.

Eftersom Bulls inte längre försöker platsa i slutspelet lär laget inte ta några chanser alls när det kommer till de unga spelarnas hälsa. Laget är ändå under NBA:s lupp – ligan anklagade Bulls tidigare för att förlora matcher med flit.

New York Knicks hör också till lagen som redan gett upp kampen om en plats i slutspelet. Laget miste sin storstjärna Kristaps Porzingis i början av februari och har endast vunnit en av sina tio senaste matcher.

Lagen möts i natt finsk tid.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport