Hoppa till huvudinnehåll

Borgå vill att du berättar om dina drömmar på video

Gamla stan och strandbodarna vintern 2017
Gamla stan och strandbodarna vintern 2017 Bild: Yle/Stefan Härus Borgå,Borgå domkyrka,Borgå å,gamla stan i borgå

Jobbet med stadens strategi Drömmarnas Borgå 2030 fortsätter. Nu öppnas pop up-ställen på olika håll i staden där invånarna kan besvara en enkät om stadens framtid.

Arbetet med den nya strategin har nu kommit så långt att stadens invånare får berätta om sina önskemål för Borgås framtid.

Pop up-ställen öppnas i olika delar av staden.

– På plats finns också en fotograf, en kamera och en fotograferingsvägg. Vi hoppas att invånarna kommer till platsen för att berätta om sina egna drömmar om hur Borgå borde se ut 2030, säger stadens kommunikationschef Aino-Marja Kontio.

Vill ha bred växelverkan

Videomaterialet som staden får in ska utnyttjas i strategiarbetet och i stadens övriga kommunikation och marknadsföring.

Pop up-ställena öppnas i köpcentret Lundi, K-Market i Östermalm, Konstfabriken, Campus, huvudbiblioteket, simhallen, Kantelehuset, Barnens idrottsvärld, Äppelbackens servicecenter och vid matutdelningen på Fänriksgatan.

– Det är viktigt att strategin skapas genom en så bred växelverkan mellan stadens beslutsfattare, invånare och personal som möjligt, säger stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.

En framtidsenkät som hör till strategiarbetet öppnas på stadens webbplats måndagen den 26 mars. Information om stadsstrategiarbetet Drömmarnas Borgå 2030 finns här.