Hoppa till huvudinnehåll

Misstänkte Austinbombaren sprängde sig själv i sin bil då han skulle gripas

Den misstänkte 24-årige brevbombaren sprängde sig själv i en bil vid en motor väg då polisen skulle gripa honom
Den misstänkte 24-årige brevbombaren sprängde sig själv i sin bil vid en motorväg då polisen skulle gripa honom Den misstänkte 24-årige brevbombaren sprängde sig själv i en bil vid en motor väg då polisen skulle gripa honom Bild: EPA-EFE/THAO NGUYEN USA,Austin

En man som hade efterlysts, misstänkt för att ha sänt fem dödliga brevbomber i staden Austin i Texas, sprängde sig själv tidigt i morse lokal tid.

Myndigheterna säger att den vite, 24-årige mannen sprängde sig i sin bil i Austin, när polisen skulle gripa honom. En polisman skadades i den kraftiga explosionen.

Polisen tror att mannen sände fem brevbomber , som krävde två dödsoffer medan fyra personer skadades.

Det är fortfarande oklart vad han hade för motiv för brevbombsattackerna.

Mannen försökte fly

Polisen fick upp spåret efter mannen under de två senaste dygnen
då man fann hans bil parkerad vid ett hotell vid en motorväg i Austin.

Polisen beställde bepansrade fordon till hotellet när mannen beslöt sig för att fly i sin bil. Polisen förföljde bilen som körde av vägen och föll i ett dike.

Den jagade mannen utlöste sedan en sprängladdning då polisen skulle gripa honom.

Polisen har inte ännu avslöjat den avlidnes namn eller om han kommer från Austin. Det är också oklart om han agerade ensam.

- Vi är oroade över att det ännu kan finnas bombpaket där ute, säger FBI-agenten Chris Combs.

Trump reagerade via Twitter

President Donald Trump som inte hade kommenterat brevbombsattackerna tidigare, förklarade via Twitter att den: MISSTÄNKTE AUSTINBOMBAREN ÄR DÖD.

Polisen tycks ha spårat mannen till hotellet efter att en brevbomb exploderade i företaget FedEx anläggning i San Antonio i början av veckan.

San Antonio ligger ett sextiotal kilometer från Austin och därefter genomsöktes andra FedEx anläggningar, bland annat just i Austin där man hittade ett bombpaket som inte hade exploderat.

Källor: AP, Reuters